Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 22. augustā, Carnikavā notiks 14. Nēģu svētki. Šogad svētku "ēdienkartē" būšot gan pikniks Gaujmalā, gan mākslinieciskas delikateses daudzveidīgos koncertos Carnikavas parkā kopā ar Raimondu Paulu, Olgu Rajecku, Aminatu, grupu "The Sound Poets", muzikālo apvienību "Vintāža" un daudziem citiem, informē pasākuma organizatori.

Svētku uzmanības centrā, protams, būs Carnikavas nēģi – pirmais Latvijas pārtikas produkts, kas kopš 2015. gada februāra ir iekļauts Eiropas Savienības (ES) Aizsargātu ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu reģistrā.

Svētku īpašais viesis Mārtiņš Rītiņš vadīs nēģu kulinārijas meistarklasi, neizpaliks arī tradicionālā, 400 litru katlā vārītā nēģu zupa, nēģu ātrēšanas sacensības, kā arī laivu parāde un svētku gājiens.
Pasākumi Gaujmalas parkā un Atpūtas ielas galā sāksies jau no pulksten 10. Visas dienas garumā notiks arī amatnieku tirdziņš Carnikavas centrā, izklaides un atrakcijas lieliem un maziem. Izbraucieni ar laivām uz jūru notiks no piestātnes Gaujmalā, Atpūtas ielas galā.

Pasākuma programmu meklējiet šeit.

Ko apskatīt Carnikavā, lasiet rakstā "Brīvdienu maršruts: Nēģu karaliste Carnikava".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!