Foto: Viesturs Radovics, DELFI
Tiem, kas dabu vēlas baudīt nesteidzīgi un ar paredzamu grūtības pakāpi, piemērotākās būs īpaši iezīmētās dabas takas. Pēdējos gados tās daudzviet izveidotas arī Zemgalē, domājot par dažādām gaumēm – gan tiem, kas pa ceļam vēlas kaut ko vairāk uzzināt vai doties piedzīvojumā fantāzijas pasaulē, gan tiem, kas bez lieka sasprindzinājuma ieradušies baudīt dabas skaņas un mieru.

Aklā (Jūgu) purva taka

Aizkraukles novada Daudzeses pagastā atrodas divus kilometrus garā Aklā purva taka, kas ved no piemiņas vietas par godu Otrā pasaules kara laika kaujām gar Ģirupi līdz Ģirupes ezeram. Apkārtnē ir skaisti skati ar tipisku purva, ezeriņu un slēgta meža ainavu.

Grūtības pakāpe – vidēja.

Foto: Publicitātes attēli

Mežotnes pilskalna dabas taka

Mežotnes pilskalna komplekss piedāvā vairākas takas. Visu par pilskalnā dzīvojošajiem unikālajiem iemītniekiem uzzināsiet, izstaigājot Spožās skudras taku. Savukārt, ejot pa taku uz Vīnakalnu, ar īpašu SAN aplikāciju iespēja pa ceļam ieraudzīt senos zemgaļu tēlus Madi un Zīli. Taka atrodas Bauskas novada Rundāles pagastā.

Grūtības pakāpe – vidēja.

Foto: Publicitātes attēli

Pokaiņu meža dabas takas

Pokaiņu mežs, izvietojies uz stāviem pauguriem un dziļām ielejām, veido gleznainu ainavu, bet neparastumu šai vietai piešķir mīklainās akmeņu upes, krāvumi, vaļņi un īpatnējie savrupakmeņi. Šī vieta izstaro savdabīgu enerģiju, un mežā veikti tikai paši nepieciešamākie labiekārtošanas darbi, lai saglabātu to iespējami neskartu. Tostarp izveidotas arī takas 15 kilometru garumā.

Grūtības pakāpe – vidēja; nav piemērots personām ratiņkrēslā.

Foto: Publicitātes attēli

Gārsenes parka pastaigu un izziņas takas

Jēkabils novada Gārsenes pagastā atrodas Kultūrvēsturiskās, Zaļās, Baronu, Krēslas stundas un Staburaga takas, kuru līkloči vijas gleznainās Dienvidsusējas ielejas krastos. Takas ir dažāda garuma un piemērotas visai ģimenei. Atvilkt elpu var pa ceļam ierīkotās atpūtas un ugunskuru vietās. Takās apskatāmi kopumā vairāk nekā 40 unikāli dabas objekti, tostarp dižakmeņi un dižkoki, bet tām blakus izvietojies baronu fon Budbergu lepnais mantojums – Gārsenes muižas komplekss, kas arī atvērts interesentiem.

Grūtības pakāpe – vidēja; nav piemērots personām ratiņkrēslā.

Foto: Publicitātes attēli

Koka laipas Svētes palienes pļavās Jelgavā

Teritorijā starp Sniega ielu un Vītolu, Būriņu un Miezītes ceļiem izbūvētas koka laipas pastaigām, kas atklāj vēl vienu Jelgavas pilsētas dabas stūrīti – Svētes upes palienes pļavas. Kopējais laipu garums ir apmēram 1,6 kilometri.

Grūtības pakāpe – viegla; pieejams ar bērnu ratiņiem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Foto: Publicitātes attēli

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!