Foto: Publicitātes foto

22. augustā Daugavpils cietoksnī tiks atzīmēta cietokšņa plāna apstiprināšanas 210. gadadiena. Pasākuma laikā Daugavpils cietoksnī tiks organizēta foto orientēšanās spēle "Pa Hekeļa pēdām".

Foto orientēšanās spēles laikā dalībniekiem būs jāmeklē kartē un attēlos norādītie objekti un jānofotografējas tajos, ka arī jāpilda dažādi uzdevumi. Šoreiz dalībnieki varēs iepazīties ar inženiera – pulkveža Jegora Hekeļa mantojumu, kurš apstiprināja Dinaburgas cietokšņa celtniecības plānu 1810. gadā, pastāstīja Daugavpils cietokšņa kultūras un informācijas centra klientu apkalpošanas speciāliste Ksenija Belova.

Spēle sāksies pēc svinīgās Nikolaja vārtu atvēršanas ceremonijas pulksten 11.30 un pusdienlaika lielgabala šāviena pulksten 12. No pulksten 12.30 līdz 15 1. krasta lunetes kordegardes ēkā (Daugavas iela 34) spēles dalībnieki varēs saņemt speciāli sagatavotu orientēšanās karti un startēt spēlē.

Lai piedalītos spēlē, komandai būs nepieciešams vismaz viens mobilais telefons ar fotografēšanas funkciju un interneta pieslēgumu, ērti apavi un pastaigām piemērots apģērbs. Tāpat arī labs noskaņojums un vēlme iepazīt Daugavpils cietokšņa plāna un nocietinājumu tapšanas vēsturi.

Pieteikties spēlei iespējams tiešsaistē līdz līdz 20. augusta pulksten 12, aizpildot pieteikuma formu šeit. Pieteikšanās spēlei var tikt slēgta arī agrāk, ja tiks sasniegts maksimālais dalībnieku skaits – 150 dalībnieki. Dalība spēlē ir bez maksas.

Pieteikumā jānorāda komandas nosaukums, dalībnieku skaits, dalībnieku vārds, uzvārds un vecums (dalībniekiem līdz 12 gadu vecumam obligāti jāierodas ar vecākiem), telefona numurs, kā arī vēlamais starta laiks. Dalībnieku skaits komandās būs ierobežots (maksimāli pieci cilvēki), bet spēlei droši var pieteikties arī viens vai divi dalībnieki – šajā gadījumā būs iespējama komandu apvienošana.

Spēles laikā komandas krās punktus un lielāko punktu ieguvēji varēs tikt pie dāvanām no Daugavpils pilsētas tūrisma objektiem.

Vairāk informācijas par dalību foto orientēšanās spēlē, zvanot pa tālruņiem +371 65424043, + 371 26444810 vai rakstot uz cietoksnis@daugavpils.lv.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!