Foto: Valmieras pilsētas pašvaldības un uzņēmēju fotogrāfiju arhīvs
Marta pirmās brīvdienas ir klāt! Neskatoties uz straujo pavasara tuvošanos, laika apstākļi vēl ir gana sniegoti, tāpēc šajā nedēļas nogalē var turpināt ziemas prieku baudīšanu dažādās Latvijas pilsētās. Valmierā ir aizraujošas laika pavadīšanas iespējas kā vasarā, tā arī ziemā – iespējams, tieši šodien kāda no šajā rakstā minētajām aktivitātēm noderēs arī tev!

Staigāšana sniega kurpēs un skrejceliņi ziemā

Līdz ar gaisa temperatūras pazemināšanos, pēdējo nedēļu laikā ir iestājusies kārtīga ziema, tāpēc šobrīd ir īstais laiks, kad pilnvērtīgi nodarboties ar dažādiem ziemas sporta veidiem ārpus telpām. Jāņa Daliņa stadions un Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parks sniedz valmieriešiem un pilsētas viesiem dažādas ziemas aktīvās atpūtas iespējas. Parkā iestaigātas neskaitāmas taciņas, kur var doties ziemīgā pastaigā.

Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parks aicina pastaigu padarīt aizraujošāku, piedāvājot izīrēt sniega kurpes, savukārt Jāņa Daliņa stadiona skrejceļš ir piemērots skrējējiem arī ziemā. Plašāku informāciju meklē viņu mājaslapā.

Slēpošana un slidošana

Foto: Valmieras pilsētas pašvaldības un uzņēmēju fotogrāfiju arhīvs

Ikviens interesents bez maksas var baudīt ziemas priekus ar ģimeni vai draugiem atpūtas kompleksa "Avoti" brīvdabas slidotavā un slēpošanas trasēs. Slidotava un slēpošanas trase atvērta katru dienu no pulksten 8 līdz 22, taču jāpatur prātā, ka slēpošanas trases nav apgaismotas. Adrese – "Avoti", Valmiermuiža, Burtnieku novads.

Slēpošanas centrā "Baiļi" pieejama kalnu slēpošanas trase, ko var izmantot gan ar savām līdzi paņemtajām slēpēm, gan sniega dēļiem – tāpat pieejama inventāra noma un pacēlājs, kā arī apmeklētāju ērtībām atvērta kafejnīca. Trase tumšajā diennakts laikā tiek apgaismota un ir atvērta katru dienu. Aktuālā informācija par darba laikiem un izcenojumiem mājaslapā.

Braucieni ar kamanām, ratiem vai zirga mugurā

Foto: Valmieras pilsētas pašvaldības un uzņēmēju fotogrāfiju arhīvs

Mazi un lieli pilsētas viesi tiek aicināti izbaudīt izjādi zirga mugurā vai ar kamanām un ratiem. Valmieras pusē atrodas vairākas zirgaudzētavas un staļļi, kur iespējams baudīt ziemas priekus kopā ar zirgiem:

  • Valmiermuižas stallis, Dzirnavu iela 15, Valmiermuiža, Burtnieku novads, 26562703, www.valmiermuiza.lv.
  • "Zirgaudzētava Kocēni", "Astras", Kocēnu pagasts, Kocēnu novads, 26405147, www.zirgaudzetavakoceni.lv.
  • Burtnieku zirgaudzētava, Jāņa Vintēna iela 13, Burtnieki, Burtnieku novads, 29886728, www.horse.lv.
  • Zirgu stallis "Draudzība", "Pupāji", Rencēnu pagasts, Burtnieku novads, 26381093,
  • Izjādes ar zirgiem "Jaungaiķēnos", "Jaungaiķēni", Kauguru pagasts, Beverīnas novads, 26984012.
Foto: Valmieras pilsētas pašvaldības un uzņēmēju fotogrāfiju arhīvs

Ziemas prieki iekštelpās

Ja vēlies baudīt ziemas priekus iekštelpās, vari piedalīties publiskajās slidošanās Vidzemes Olimpiskajā centrā. Interesentiem iespējams uz vietas iznomāt arī slidas. Plašāk par publiskajiem laikiem atrodama te.

Foto: Valmieras pilsētas pašvaldības un uzņēmēju fotogrāfiju arhīvs

Kultūras cienītājiem

Kultūras cienītājiem Valmieras muzejā apskatāma pastāvīgā izstāde "Teic man, Gauja, Valmieras stāstu!", kā arī Latvijas mākslinieku izstādes:

  • Sandras Krastiņas gleznu izstāde "Būs jārunā";
  • "Latvijas dabas bagātības. No koraļļa līdz virpainītei" no Latvijas Dabas muzeja;
  • "Tautasdziesmas stāsts" no Valmieras muzeja krājuma.
Foto: Valmieras pilsētas pašvaldības un uzņēmēju fotogrāfiju arhīvs

Turpat netālu atrodas viena no patriotiskākajām vietām Valmierā – Vecpuišu parks. Tas saistīts ar īpašiem notikumiem gan pilsētas attīstībā, gan Latvijas valsts neatkarības dibināšanā. Skaists tas ir itin visos gadalaikos, bet plašāk par Vecpuišu parku lasi te.

Piedzīvojumu meklētājiem

Ja ārā kļūst par vēsu, jāmeklē atpūtas iespējas iekštelpās! Valmierā ir iespēja kopā ar draugiem, ģimeni vai kolēģiem ar laika mašīnas palīdzību dodies uz 1961. gadu. Stundas laikā, meklējot apslēptas atslēgas, pavedienus, norādes, būs jāatrod svarīgi dokumenti un jāatgriežas mūsdienās. Dokumentu saturs ir slepens, tomēr to pārvietošana uz mūsdienām spēs izglābt pasauli no briesmām, kas tuvojas. Tieši šāds scenārijs ir Vidzemē pirmajai izbēgšanas spēlei "Timemachine 1961". Spēlei var pieteikties šajā mājaslapā.

Foto: Valmieras pilsētas pašvaldības un uzņēmēju fotogrāfiju arhīvs

Savukārt kinoteātrī "Gaisma" katru nedēļas nogali ikviens tiek aicināts noskatīties jaunākās Latvijas simtgadei veltītās filmas, kā arī pasaules mēroga pirmizrādes. Mazākajiem skatītājiem piedāvājumā animācijas filmas, kas dublētas latviešu valodā. Plašāka informācija par filmām un seansu laikiem pieejama te.

Pēc ziemīgām aktivitātēm aicinām ieturēt gardu maltīti Valmieras un apkārtējo novadu kafejnīcās un restorānos. Dažādu vietu apkopojums, kur var gardi paēst, meklējams un atrodams šeit.

Raksts tapis sadarbībā ar Valmieras tūrisma informācijas centru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!