Foto: Publicitātes foto
Pavasari un dabas mošanos vislabāk izbaudīt dabā, ārpus pilsētas kņadas, un šādu iespēju tikai aptuveni pusstundas braucienā no galvaspilsētas Rīgas piedāvā Ķemeru nacionālais parks. Te iespēju atpūsties un kārtīgi saelpoties pavasarīgās smaržas atradīs gan mierīgu pastaigu mīļotāji, gan putnu vērotāji, gan arī velosporta cienītāji.

Viena no vislabākajām iespējām vērot pavasara atnākšanu ir doties nesteidzīgā pastaigā pa dabas takām.

Slokas ezera pastaigu taka Ķemeru apkārtnē sākas pie automašīnu stāvlaukuma Slokas ezera krastā, kur uzbūvēts peldošs putnu vērošanas tornis, no kura var ērti pārlūkot visu ezeru. Taka vijas gar ezera krastu cauri dažādiem mežu tipiem un piedāvā plašas maršruta dažādošanās iespējas. Pavasaros un rudeņos daļa takas gan var būt applūdusi, tā kā lieti noderēs gumijas zābaki.

Dabas gleznu taka Valguma ezera krastos. Dodoties pastaigā pa šo taku, apmeklētājiem būs iespēja iepazīt daudzveidīgas dabas vērtības, kas īpašā veidā izceltas, kā arī izstaigāt gleznainos Valguma ezera un Slocenes upītes krastus.

Meža taka, kur var iepazīt dabiska meža vērtības, koku sugas, uz kokiem sastopamos ķērpjus un sēnes u.c. Takas malās izvietoti informācijas stendi.

Tiem, kas iemīļojuši doties pastaigās pa Melnalkšņu dumbrāja laipu jāņem vērā, ka šī taka šogad būs slēgta rekonstrukcijas dēļ.

Putnu vērotājiem īsta paradīze būs Kaņiera ezers un tā krastā esošais CEMEX putnu vērošanas tornis. Kaņiera ezers ir viena no labākajām putnu vērošanas vietām Latvijā, šeit sastopami tādu sugu putni kā gārņi, cekuldūkuri, lauči, gaigalas, gulbji u.c.

Džūkstes pagastā, Dunduru pļavās atjaunotās Slampes upītes krastos ir iespējams vērot lielos zālēdājus - taurgovis un savvaļas zirgus. Apmeklētāju ērtībai pie Dunduru pļavām ir ierīkots automašīnu stāvlaukums, uzbūvēts 5 metrus augsts skatu tornis un izvietoti informācijas stendi.

Ķemeru nacionālā parka apmeklētāji dabas mieru un klusumu var baudīt arī Rīgas jūras līča piekrastē, dodoties pastaigās gar jūru vai apmeklējot zvejniekciemu kultūrvēsturiskos objektus Engures novadā. Sportiskāku aktivitāšu cienītāji var doties izbraucienā ar velosipēdu pa kādu no četriem marķētajiem velomaršrutiem vai arī pa jebkuru koplietošanas ceļu, maršrutu veidojot paši.

Ja iepriekšuzskaitītās atpūtas iespējas Ķemeru nacionālajā parkā jums šķiet nepietiekamas, varam pačukstēt, ka drīzumā tiks atvērti arī pavisam jauni apskates objekti - Kaņiera ezera niedrāju laipa, Kaņiera ezera pilskalna taka, Lielā Ķemeru tīreļa laipa, gājēju un velobraucēju maršruts Zaļajā kāpā, automašīnu stāvlaukumi pie Valguma ezera, kā arī vairākas noejas uz jūru Gausajā jūdzē

Ar visu objektu interaktīvajām kartēm un parka sniegtajiem pakalpojumiem jūs varat iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!