Foto: DELFI
Šajā nedēļas nogalē, kad Latvijā notiks ikgadējās Putnu dienas, "Delfi ceļojumi" iesaka doties izbraukumā ar ģimeni un gājputnu atgriešanos vērot Kurzemē, Slīteres Nacionālajā parkā.

Slīteres Nacionālais parks atrodas uz putnu migrācijas ceļa un tieši tuvāko nedēļu laikā te būs novērojama grandioza migrējošo putnu koncentrēšanās. Turklāt, putnu atgriešanos savās ligzdošanas vietās jūs varat apvienot ar Kolkas raga apmeklējumu un būt vietā, kur lieljūra ar mazjūru tiekas.

Dodoties no Kolkas raga Ventspils virzienā, noteikti iebrauciet kādā no mazajiem zvejnieku ciemiem, piemēram, Košragā vai Mazirbē, kur izveidots lībiešu kultūras centrs, un, pavaicājot vietējiem ceļu, var nokļūt laivu kapsētā.

Zilo kalnu kraujā, atrodas Slīteres bāka. Tā ir otra Latvijas vecākā bāka, virs jūras līmeņa visaugstāk esošā un iekšzemē vistālāk celtā bāka. Bāka ir viena no populārākajām un visvairāk apmeklētākajām Kurzemes piekrastes bākām. Tās atrašanās vieta piecus kilometrus no Baltijas jūras krasta nodrošina iespēju pārskatīt gan Slīteres mežus, gan piekrasti, gan jūru un kuģus.

Slīteres parkā ir izveidotas vairākas takas velobraucējiem un kājāmgājējiem. Ceļu uz tām vienkārši var atrast jebkurā apdzīvotajā vietā parka teritorijā. Tomēr jāatceras, ka atrodoties īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, ir jāievēro noteikumi, kas palīdzēs saglabāt dabas vērtības!

Slīteres nacionālā parka teritorijā aizliegts: apmeklēt dabas rezervāta zonas; nobraukt no vispārējās lietošanas ceļiem un pārvietoties ar mehanizētiem transporta līdzekļiem krasta kāpu zonā un liedagā; celt teltis un kurināt ugunskurus ārpus šim nolūkam ierīkotām vietām; pieļaut suņu atrašanos brīvā dabā bez pavadas un uzpurņa; bez Slīteres nacionālā parka administrācijas atļaujas makšķerēt Ķikāna un Pitraga upēs, Pēterezerā un Vaides dīķī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!