Foto: Publicitātes foto
Ir sestdienas rīts. Jūsu bērni rātni vēro multfilmas, bet jūs laiski malkojat kafiju un izbaudāt pelnīto brīvdienas rītu. Un tad notiek nenovēršamais – atskan tik pazīstamais jautājums: "ko mēs šodien darīsim???" Aptaujājot dažāda vecuma bērnu vecākus, "Delfi ceļojumi" ir izveidojis špikeri saturīgai brīvdienu pavadīšanai kopā ar bērniem.

Dodoties uz Vidzemes pusi, noteikti ir vērts piestāt "Rāmkalnos", kur var traukties pa Baltijā garāko rodeļu trasi, braukt ar elektromobīļiem, ripot no kalna Trakajā rotorā vai doties izbraukumos ar velosipēdiem un laivām.

Viesojoties Siguldā, jums ir iespēja kļūt par mežakaķiem vai īstiem Tarzāniem, virzoties pa virvēm, kas novilktas starp kokiem, vietām pat 17m augstumā un izbaudīt arī citas nervus kutinošas atrakcijas. Bērni, kuru vecums vai augums neatļauj startēt "nopietnajās trasēs", ir gaidīti speciāli viņiem paredzētajās trasēs, kur vecāki var bērnus iedrošināt, ejot blakus.

Pa ceļam no Siguldas uz Raganu ir iespēja piestāt Reiņa trasē un izmēģināt savus spēkus vasaras slēpošanā, kalnu dēļošanā (Mountainboard) vai kalnu skrituļslidošanā. (GateSkate).

Ja jūs esat mierīgākas atpūtas cienītāji, noteikti iesakām doties uz Līgatnes dabas takām, kur apmēram 2 stundu pastaigas laikā, var saelpoties krietni daudz svaiga gaisa un apskatīt Latvijai raksturīgos savvaļas dzīvniekus un putnus.

Cēsīs noteikti ir jāapmeklē bērnu zinātnes centrs Z(in)oo. Tur gan lielāki, gan mazāki kāpēcīši iegūs atbildes uz saviem jautājumiem taustot, sajūtot un izmēģinot.

Dodoties Zemgales virzienā un piestājot Tērvetes Dabas parkā, jūs ar vienu šāvienu nošausiet vismaz divus zaķus: pirmkārt, parks sniedz ne tikai plašas izklaides iespējas dažāda vecuma bērniem un pieaugušajiem, kuri pasaulē prot lūkoties ar bērna acīm. Un, otrkārt, iespējams, ka Bakuganu vietā, par jūsu bērna iemīļotajiem pasaku varoņiem kļūs Lutausis vai Sprīdītis!

Iecavas pagastā iesakām apmeklēt Minizoo Dobuļi, kur var ne tikai apskatīt dzīvniekus un putnus no dažādām pasaules valstīm, bet iegādājoties speciālu barību, arī tos pamielot. Kur vēl jums būs iespēja pabarot degunlāčus, valabijas vai pāvus?!

Mazās princeses noteikti būs sajūsmā par Rundāles pils apmeklējumu, bet puiši vairāk novērtēs Bauskas pili vai mašīnu muzeju

Arī Kurzeme piedāvā dažādas atpūtas iespējas. Pasaku mežā "Imulas" visa ģimene, pat vismazākie, var piedalīties aizraujošā boulinga mačā. Netālu no Talsiem "Laumu dabas parkā" ir iespēja iejusties bites lomā, staigājot pa Bišu taku, izmēģināt arī citu taku sniegtos piedzīvojumus un uzspēlēt mini golfu vai disku golfu.

Par Kurzemes aktīvās atpūtas karalieni mūsu aptaujā viennozīmīgi tika kronēta Ventspils - Bērnu pilsētiņas, pludmale, kuģītis "Hercogs Jēkabs", mazbānītis Piejūras brīvdabas muzejā, Ventspils piedzīvojumu parks, Livonijas ordeņa pils, ūdens piedzīvojumu parki, planetārijs un observatorija Jaunrades namā. Ventspils piedāvā tik daudz iespēju, ka mūsu aptaujātie eksperti turp iesaka doties vismaz uz divām dienām.

Taču arī tepat Rīgā netrūkst dažādas aktīvās atpūtas iespējas - Rīgas Zooloģiskais dārzs, Cabo Cafe Mežaparkā, kur mammas var mierīgi gozēties saulītē uz omulīgās terases, kamēr bērni apgūst windsērfinga vai sup pamatus. Kalnciema kvartāla tirdziņi, kuru laikā bērniem tiek organizētas dažādas radošās darbnīcas un citas aktivitātes. Bērnu zinātnes centrs "Tehnoannas pagrabi" atmodinās radošo izziņas garu katrā apmeklētājā, "Lido" atpūtas centrā Krasta ielā ir pieejamas ne tikai dažādas atrakcijas, bet iespēja virpuļot uz skrituļslidām un, protams, Jūrmalas Līvu akvaparks, kurā sev tīkamu nodarbi atradīs gan adrenalīna cienītāji, gan plunčāšanās mīļotāji.

Bet, patiesībā, arī vienkārša pastaiga pa Piejūras dabas parku Mangaļsalā, ja vien līdzi ir mammas ceptas siermaizītes, kuras var gardu muti tiesāt, sēžot pie bākas, var izvērsties par jauku kopā pavadītu dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!