Foto: Natālija Hlapkovska, DELFI

Cēsis nemainīgi ir iecienīts galamērķis Latvijā, kurā apmeklēt ne tikai vēsturiskus objektus, bet arī izbaudīt mazpilsētas šarmu. Jau šajā nedēļas nogalē, 9. un 10. jūnijā, te notiks sarunu festivāls "Lampa", kas ir labs iemesls, lai atkal vai pirmo reizi apmeklētu Cēsis un tur esošos objektus pēc interesantām sarunām par sabiedrībai aktuāliem tematiem.

Cēsis ir vieta, kur pieejams teju viss – sākot no vēsturiskiem objektiem un modernas arhitektūras līdz neparastiem un apskates vērtiem dabas objektiem. Piemēram, populārākās vietas pilsētā ir daudziem zināmā Cēsu Viduslaiku pils, Jaunā pils un tās parks, ar ko asociējas šī pilsēta, arī Cēsu koncertzāle, bet mazliet ārpus centra – neparastā Veselavas muiža un Ungurmuiža. Skaista ir senā koka apbūve, bet mazliet tālāk no centra dabas mīļus noteikti savaldzinās Gaujas ieleja ar tur esošajām klintīm, dažādā garuma Cīrulīšu dabas takām.

Taču šie nav vienīgie dabas objekti, kas ir apmeklēšanas vērti, ja ir laiks un vēlme redzēt skaistus dabas veidojumus, jo vēl Cēsu pusē Raunas Staburags, vairāki mazi ūdenskritumi, kas apvienoti vienā nosaukumā Kazu Grava un citi.

Ko skaistu, neparastu un atklāšanas vērtu redzēt Cēsīs, rodi "Tūrisma Gida" apkopotajā kolekcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!