Foto: DELFI Aculiecinieks
Lai arī aizkavējies, taču pavasaris ir klāt un Kuldīgā iespējams vērot, kā virs Ventas rumbas lec vimbas, bet pilsētā klausīties visneticamākajos stāstos. Ar stāstiem un zivju lekšanu 26. un 27.aprīlī Kuldīga atklās šā gada ceļojumu sezonu.

Vimbas Ventas rumbā lec ik pavasari, un tādēļ Kuldīgu mēdz dēvēt par pilsētu, kur zivis ķer gaisā. Pilsētnieki teic, ka zivju lekšanu varēs vērot vismaz vēl divas nedēļas, bet lidojošo zivju ķeršanas tradīcija sākusies jau hercoga Jēkaba laikā, kad virs rumbas tika iekārti speciāli zivju ķeramie grozi.

Šajā nedēļas nogalē Kuldīgas pilsētas dārzā ikviens tiek gaidīts 9. pavasara palu šovā "Lido zivis Kuldīgā", kur ceļotāju vilinātāji stāstīs, rādīs un piedāvās, ko skaistu šogad skatīt, darīt, mēģināt Kuldīgas apkārtnē.

Varēs doties Garšu fabrikā, izcept savu sklandrausi, iekļūt fotosalonā, iekāpt Zvaigžņu ratos, sastapt īsto Emīlu, ēst koču vai baudīt vīnu viduslaiku pagrabā.

Lai atzīmētu hercoga Jēkaba 400.jubileju, tiks atklāta lielizmēra skulptūra "Teleport", bet pilsētas malu malās skanēs stāsti Latvijas un cittautu dialektos, jo pilsētā pulcējas stāstnieki.

Stāstnieku festivāls "Ziv zup" sestdien jau no pusdienas laika sāks vārīt zivju zupu un stāstīt stāstus, bet no pulksten 14.00 varēs iegūt "ziv zup pret stāst".

Kurzemes stāstnieku saieti notiek katru gadu aprīļa pēdējās nedēļas nogalē, kad pulcējas seno mutvārdu stāstīšanas tradīciju turpinātāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!