Foto: Shutterstock
Svētdien, 28. jūlijā, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijā ar autobusu "Jelgavas novada saimnieki aicina", kur dalībnieki gides Inas Jurģes pavadībā apmeklēs saimniecības "Mežacīruļi", "Gaidas", "Dimzēni" un "Dzērves", kā arī viesosies Elejas tējas namiņā.

Kā "Tūrisma Gids" uzzināja tūrisma centrā, ekskursijas laikā dalībnieki viesosies saimniecībā "Mežacīruļi", kas atrodas Zaļenieku pagastā. Saimniecība aizņem 700 hektārus zemes, tajā ir apskatāmas 300 slaucamās govis un siltumnīcu komplekss, kurā tiek audzēti dažādi garšaugi.

Nākamā ekskursijas pietura būs Vilces pagasta saimniecība "Gaidas", kur darbojas enerģiskā namamāte Dace Drošprāte. Saimniecībā apsaimnieko garšaugu un tomātu siltumnīcas, savukārt "Gardēžu dārziņā" tiek audzēti augļi, ogas, rieksti un dažādi eksotiski gardumi. Ekskursijas dalībniekiem būs iespēja degustēt dažādas sulas, sukādes un citus kārumus.

Zaļenieku pagasta Ūziņos dalībnieki varēs apskatīt Edgara Svētiņa saimniecību "Dimzēni", kas ir orientēta uz latviešu tradicionālā saimniekošanas veida saglabāšanu un kaziņu audzēšanu, un nogaršot arī kādu no saimniecībā pagatavotiem gardumiem.

Tālāk maršruts vedīs uz Elejas tējas namiņu, kur dalībnieki baudīs tējas dzeršanas rituālu un varēs iegādāties dažādus medus produktus no
vietējās biškopes Egitas Miķelsones.

Ekskursija noslēgsies Vircavas pagasta saimniecībā "Dzērves", kurā audzē vairāk nekā 40 dažādu izmēru, formu un krāsu tomātus − būs iespēja nogaršot gan tomātu sulu, gan tomātu pesto.

Ekskursija ar autobusu "Jelgavas novada saimnieki aicina" sāksies svētdien, 28.jūlijā, pulksten 10 no stāvlaukuma Jāņa Čakstes bulvārī. Atgriešanās Jelgavā plānota ap pulksten 18. Dalības maksa 22 eiro (iekļauts autobuss, gida pakalpojumi, viesošanās objektos, degustācijas). Dalībnieki aicināti paņemt līdzi uzkodas pusdienu pauzei. Vietu skaits autobusā ierobežots, tāpēc iepriekš jāpiesakās pa tālruni 29916889 vai e-pastu inajurge@inbox.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!