Foto: F64
Pasaulē un arī Latvijā dažādas pastaigu takas kļūst arvien aktuālākas, tieši tādēļ Latgales reģiona Tūrisma asociācija "Ezerzeme" ir uzsākusi aktīvu darbu pie kājāmgājēju "Latgales ezeru takas" izveides, pastāstīja asociācijas pārstāvji.

Takas aptuvenais garums varētu būt 1070 kilometri, mērojamos attālumus katrs gājējs varēs pielāgot atbilstoši savām spējām un interesēm. Taka stieptos pāri visam Latgales novadam veidojot astotnieka jeb bezgalības zīmes formu. Katras dienas posmā paredzēts iekļaut vismaz vienu ezeru, tāpat tiek plānots, ka takas maršruts vīsies gar Latvijas diviem lielākajiem ezeriem – Lubānu un Rāznas ezeru, kā arī gar salām bagātāko Ežezeru.

Pašlaik notiek aktīvs darbs pie maršruta saskaņošanas ar Latvijas valsts mežiem un Dabas aizsardzības pārvaldi, kā arī potenciālo maršruta posmu apsekošana dabā. Tiek plānota arī vides pieejamības un infrastruktūras uzlabošana atsevišķos takas posmos, labiekārtojot atpūtas vietas.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus. Tāpat "Tūrisma Gids" atgādina, ka, dodoties ārpus mājas, nepieciešams ievērot "divi un divi" principu – nedoties vairāk par diviem cilvēkiem (ja vien neesat vienas ģimenes locekļi), kā arī ievērot divu metru distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!