Foto: Publicitātes attēli
Ja ir vēlēšanās labi pavadīt laiku un aplūkot vairāku gadu gaitā izlolotu vietu, tad vērts doties uz Beverīnas novadu, kur meklējams koka skulptūru parks "Beverīnas labirinti". Ko tur apskatīt?
Koka skulptūru parks darbojas jau astoto sezonu, nepārtraukti pilnveidojoties un šobrīd piedāvājot interesentiem aplūkot vairāk nekā 370 no koka veidotas skulptūras, kā arī citas izklaides. Parks atrodas pie Valmieras-Smiltenes šosejas, un tas meklējams Beverīnas novada Brenguļu pagastā.

"Beverīnas labirintos" iespējams lieliski pavadīt laiku dabā, jo skulptūras izkārtojušās 3,5 hektāru platībā. Tur atrodama gan Simpsonu ģimenīte, gan "minioni", gan koka poniji no seriāla "Mans mazais ponijis", kā arī citas skulptūras, kas pavisam noteikti neatstās vienaldzīgus.

Foto: Publicitātes attēli

Tāpat atpūtas vietā pieejamas vairāk nekā 60 dažādas lielformāta spēles un atrakcijas, "Tūrisma Gidam" pastāstīja parka pārstāve Inta Jākabsone.

Foto: Publicitātes attēli

Parkā atrodami arī pieci dažādi labirinti. Interesants ir gan tulpju un astilbju vienvirziena meditatīvais labirints, gan arī zaru labirints "Dižputna ligzda", kur, maldoties caur vītolu zaru labirintam, var atrast lielas koka olas un uzkāpt milzīgā ligzdā, kas atrodas metru virs zemes.

Foto: Publicitātes attēli
Savukārt "Šausmu labirints" ļoti patīk bērniem un pusaudžiem, jo tur meklējams arī raganas drēbju skapis, pie kura var pārtapt par īstu raganu vai briesmoni. Šis labirints veidots īpaši biezi stādītā egļu mežā. Protams, savs šarms ir arī labirintam "Tracis upenēs", kas veidots pēc Poruka dzejoļa "Tracis" motīviem. Labirintu izejot, var iemācīties noskaitīt dzejolīti un to pašiem attēlot brīvdabas siluetu teātrī. Savukārt pieaugušajiem iespējams doties arī pastaigā pa "Nerātno labirintu", kur atrodamas pikantas, erotiskas un smieklīgas koka figūras ar nerātnu "odziņu", kas atrodas 630 metrus garā un 2 metrus augstā košumkrūmu labirintā.
Foto: Publicitātes attēli
Parkā kaut ko saistošu atradīs ikviens – gan liels, gan mazs, kā arī ģimenes un ekskursantu grupas. Tūrisma sezonā, proti, no 1. maija līdz 1. novembrim parks strādā katru dienu no pulksten 10 līdz 20. Vairāk informācijas parka mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!