Šogad tradicionālais Leģendu nakts pasākums notiks sestdien, 29. oktobrī. Latvijas muižas un pilis vērs savas durvis un aicinās uz dažādiem interesantiem pasākumiem. Leģendu naktī Veselavas muižā aicina uz pasākumu "Nepamodiniet sikspārni!".

Svētki sāksies pulksten 20 un turpināsies līdz trijiem naktī.

Muižā notiks ēnu teātris "Leģenda par Rasu", lasījumi, klasiskās mūzikas koncerts, dziedājumi, dejas, būs foto izstādes, stāsta Veselavas pagasta pārvaldes pārstāve Emerita Gruzde. Muižas parkā paredzēta arī pusnakts pastaiga ar spokiem, muižkunga leduspuķu meklēšana dzirnavu dīķī, senlietu kambara apmeklējums, ekskursija gida pavadībā "Nepamodiniet sikspārni!", foto salons, ēšanas prieki un kafija. Noslēgumā – balle ar "Lauku muzikantiem", kur varēs izdancināt baronu un baronesi.

Vairāk informācijas: www.veselava.lv

Foto: Publicitātes foto

Veselavas muiža ir ļoti skaista un leģendām apvīta vieta Vidzemes sirdī. Senā ēka atrodas uz ovālas saliņas, un to ieskaujošie ūdeņi rada īpašu noskaņu, it sevišķi vasarā. Tā kā muiža šeit pastāvējusi jau vairākus simtus gadu, tai netrūkst arī baisu un traģisku stāstu no dzimtbūšanas laikiem. Šā gada janvārī tika svinēta Veselavas muižas 250 gadu jubileja. Vairāk par muižu, tās leģendām un apskates objektiem tajā lasiet šeit.

29. oktobrī jau piekto gadu vairāk nekā 30 Latvijas pilīs un muižās norisināsies Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētā Leģendu nakts, kad stāsti, nostāsti, vēsturiski fakti kļūs par realitāti un ceļotājs par daļu no tās. Leģendu nakts būs iespēja iepazīt vēsturiskās ēkas, izdzīvot neparastus notikumus un satikt pārsteidzošas personības. Informācija par akciju atrodama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!