Šajā Ziemassvētku laikā apskates vietu netrūka, lai sajustu īstu svētku sajūtu. Arī Mazsalaca par godu Ziemassvētkiem 24. un 25. decembrī iepriecināja viesus audiovizuālā pastaigu takā "Ziemassvētki Mazsalacā 2021”, kad divu dienu laikā no pulksten 16 līdz 22 bija iespēja doties pastaigā pa īpaši veidotu svētku maršrutu, vēsta pasākuma rīkotāju pārstāvis Romāns Žukovs.

Takā bija izvietotas astoņas audiovizuālas vides instalācijas, kas nosauktas latviešu sakāmvārdos un audiovizuāli interpretētas, norāda Žukovs. Tās mudināja apmeklētājus aizdomāties par sakāmvārdu nozīmi latviešu kultūrā un mūsdienu cilvēka garīgajām vērtībām. Unikālās instalācijas tika veidotas tā, lai apmeklētāji varētu ievērot epidemioloģiskos drošības ierobežojumus.

Jau otro gadu pastaigu organizēja Mazsalacas Kultūras centrs sadarbībā ar LKA Latvijas Kultūras koledžas studentiem un mentoriem, ar Valmieras novada Mazsalacas Apvienības pārvaldes atbalstu. Vides instalācijas bija Kultūras koledžas studentu un mentoru veidotas ar vēlmi radīt prieku un svētku sajūtu Mazsalacas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, arī "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!