Foto: Publicitātes foto
Dzērbenē pamestā bērnudārza teritorijā izveidota jauna pastaigu vieta "Krāsu fantāzijas", informē māksliniece Indra Ceriņa.

Viņa pauda, ka jaunā pastaigas vieta košās krāsās un gaismās "Krāsu fantāzijas" patiks gan lieliem, gan maziem. Ekspozīcija skatāma tikai no ārpuses, kur logos izgaismoti mākslas darbi un citas instalācijas fluorescentajās gaismās. Un ne tikai - pastaigu pavada stāsts, ko stāsta pati ēka - "Vējarozes".

Ceriņa atgādina, ka savulaik Dzērbenē, Cēsu novadā, uzbūvēja grandiozu un skaistu bērnudārzu. Laika gaitā, tas kļuva par vēl vienu novārtā atstātu vietu.

Pagājušā gada augusta beigās uzņēmēji un mākslinieki Indra un Ivars Ceriņi to pārņēma savā īpašumā, lai nākotnē radītu tur tūrisma un izklaides centru. "Ceļš nebūs viegls un ātrs. Bet ir savs sapnis un mērķis, kuru vēlamies realizēt," norāda Ceriņš.

Ņemot vērā, ka šogad izdevies sakopt ēkas piegulošo teritoriju, radies plāns izveidot nelielu pastaigas vietu. Daudzajos ēkas logos ir izvietoti dažādi mākslas darbi, kurus mākslinieki radījuši.

"Tā kā nevaram vēl cilvēkus aicināt ciemos ēkā, tad nolēmām izveidot ekspozīciju, kas skatāma no ārpuses. Pie mums plaukst fantāziju zemes puķes, pulsē vizošās stīgas un sapņus glabā sapņu koki, čalo dzīvais fantāziju zemes ūdens, dzied putni, lidinās taurenīši," aicinot pastaigā svaigā gaisā, saka mākslinieki.

Plānots, ka ekspozīcija "Krāsu fantāzijas" būs skatāma līdz pat nākamā gada martam.

Pastaigā var doties šodien un rīt, kā arī 25. un 26.decembrī un nākamā gada 1. un 2.janvārī plkst.17-21. Ieeja ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!