Daba mostas, un lazdu paēnā Kurzemē jau uzziedējušas košās vizbulītes. Tās un arī rozā zalkteņu krūmiņus it labi var aplūkot, dodoties pastaigā uz dižo Spuņņu akmeni un izstaigājot dabas un izziņas taku "Viesatas upesloki", kas pašlaik ir ļoti gleznains pastaigu maršruts, iesaka Aija Neilande, Tukuma Tūrisma informācijas centra speciāliste.

Vieta ar neparasto nosaukumu – Pētertāle atrodas starp Jaunpili un Tukumu, vien nedaudz vairāk nekā 60 kilometrus no Rīgas. Tur arī atrodama minētā taka. Tā ir aptuveni 11 kilometru gara, marķēta un viegli izejama. Var noiet arī tikai daļu takas, jo paralēli atrodami arī īsāki atpakaļceļa maršruti. Tie būs piemēroti ģimenēm ar bērniem.

Takas malās iekārtotas piknika vietas – soliņi, kur var gan apēst līdzpaņemtās sviestmaizes, lūkojoties skaistos dabas skatos, gan vienkārši atvilkt elpu un ieklausīties nesen pārlidojušo putnu dziesmās.

Takas piektajā kilometrā jeb tālākajā punktā atrodas Spuņņakmens. Tas ir dižakmens un atrodas Abavas pietekā – Viesatas upē. Zinātnieki uzskata, ka pelēko akmeni atnesuši ledāji. Milža izmēri ir 4,7x4,7 metri, un veiklākie uz tā var arī uzrāpties.

Pēc tam jādodas atpakaļ. Pastaiga ved pa ļoti skaistu un mežonīgu dabas ainavu, ko pat mēdz pielīdzināt Gaujas ielejai. Protams, upe ir daudz mazāka un seklāka.

Gar takas malām izvietoti informatīvi stendi un pat spēles, kur stāstīts par apkārtnē sastopamajiem augiem, putniem, zivīm un dzīvniekiem, kā arī par stāvkrastiem un kritalām. Dažviet redzami arī bebru atstāti nedarbi, kas liecina, ka zvēru te tiešām netrūkst.

Lūk, neliels ieskats šajā maršrutā. Foto Aija Neilande uzņēmusi iepriekšējās nedēļas nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!