Tukuma novadā meklējams fantastisks pastaigu galamērķis – Viesatas upesloku dabas taka. Ziemīgi skati un kārtīga izstaigāšanās garantēta!

Taka ir marķēta un viegli izejama. Takas garums vienā virzienā ir aptuveni pieci kilometri, un to iespējams iziet trīs dažādos variantos. Vidēji apkārtnes apskatīšanai būs nepieciešamas trīs līdz četras stundas.

Taka ir labiekārtota – tur izveidoti soliņi, kā arī gar takas malām izvietoti informatīvi stendi un pat spēles, kur stāstīts par apkārtnē sastopamajiem augiem, putniem, zivīm un dzīvniekiem, kā arī par stāvkrastiem un kritalām.

Kas būtiski, takas piektais kilometrs apbalvos ar skaistu skatu – tur atrodams Spuņņakmens, kas ir viens no Latvijas dižakmeņiem.

Šīs takas ziemas burvību pagājušās nedēļas nogalē atklājis fotogrāfs Andris Jermuts, kura iemūžinātie kadri ļauj nopriecāties par sniegoto varenību un izstaigāt taku virtuāli.


Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!