Līgatne ir iecienīts tūrisma objekts, tomēr arī šajā pilsētā ir ne tik populāri maršruti, kas pat kādam vietējam var būt atklājums. Maršrutā gar Līgatnes upītes abiem krastiem devās Kaspars Kurcens, kurš ar pieredzēto padalījās arī ar "Tūrisma Gids" lasītājiem.

Kaspars savu pārgājienu veica gar Līgatnes upīti, savā ceļā apskatot Līgatnes iežus, alas un pagrabus, kā arī baudot netraucētu mieru klusajos mežos.

"Jo tālākas, nezināmākas un neskartākas vietas, jo vairāk man patīk," teic Kaspars, stāstot par savu izvēlēto maršrutu pa Līgatnes ne tik iecienītajiem objektiem.

"Ieži gar šo upīti ir diezgan daudz, gandrīz uz katra līkuma ir pa lielākam vai mazākam iezītim. Diezgan forša un neskarta pastaigu vieta," teic Kaspars. "Protams, arī tie senie pagrabi ir ļoti unikāli. Vienā sērijā jau grūti visu to apjomu parādīt."

Dodoties pastaigā, Kaspars iemaldījās arī Līgatnes papīrfabrikas teritorijā. "Šajā visā bija interesanti pēc daudziem gadiem redzēt veco papīrfabriku, kas gan tagad ir apsargāts privātīpašums," teic Kaspars, piebilstot, ka dodoties turp, to nezināja, tomēr mudina citus to respektēt.

Kopā pārgājienu Kaspars veica aptuveni četrās stundās, nostaigājot vidēji sešus kilometrus. Tiesa, pārbaudījumu šajā maršrutā netrūka, jo taka nav marķēta, tomēr vareniem skatiem bagāta. Būs piemērota piedzīvojumu meklētājiem.

Ar citiem Kaspara Kurcena foto var iepazīties šeit, bet turpinājumā skaists virtuālais ceļojums gar Līgatnes upīti.

Ņemot vērā "Covid-19" izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt vajadzību apmeklēt publiskas vietas, distancēties un šajā laikā būt piesardzīgiem, saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!