Foto: Publicitātes foto

Uzlidot trīsstāvu mājas augstumā – līdzīgi, kā to darījusi Skārleta Johansone, filmējoties "Melnajā atraitnē", un reiz arī Džekijs Čans? Lidot kopā ar instruktoru, kas apmācījis pašu Tomu Krūzu? Tas ir iespējams tepat, Siguldā, "Aerodium" vertikālajā vēja tunelī!

"Ikviens no mums sapņo par lidošanu. Vertikālie tuneļi, kas būtībā ir jaudīgi ventilatori un spēj radīt vairāk nekā 200 km/h lielu vēja plūsmu, ļauj piedzīvot neticamu brīvības sajūtu. Spilgto emociju dēļ šī atpūta Siguldā kļūst aizvien populārāka ne tikai jauniešu, bet arī ģimeņu un dažādu gadagājumu cilvēku vidū. Pie mums ir lidojis pat kāds astoņdesmitgadnieks. Tas nav nekas sarežģīts," stāsta vēju tuneļu uzņēmuma "Aerodium" izveidotājs Ivars Beitāns.

Jūsu pirmais lidojums vēja plūsmā varbūt būs tikai dažas minūtes garš. Varētu šķist, ka tas nav daudz. Bet, lai saprastu kontekstu, atcerēsimies, ka brīvais kritiens, lecot ar izpletni no 4 km augstuma, ilgst tikai 45-50 sekundes. Sajūtas abiem piedzīvojumiem ir ļoti līdzīgas – pilnīga brīvība gaisā un baudījums par ikvienu lidojuma mirkli. Tā ir jauna, unikāla pieredze, ko nekā citādi iegūt nav iespējams.

"Salīdzinājumā ar izpletņlēkšanu vēja tunelis krietni drošāks un pieejamāks plašākam cilvēku lokam. Piemēram, ar izpletni nedrīkst lēkt bērni, turpretī tunelī bērni var lidot. Lidojums notiek kontrolētā vidē un nav arī risku, ka, piemēram, izpletnis varētu neatvērties vai kas cits noietu greizi. Tunelis der gan profesionāļu treniņiem, gan kā piedzīvojums jaunām emocijām, gan pārliecības par sevi iegūšanai, gan arī atpūtai ar ģimeni vai draugu pulkā," skaidro ekstrēmo izklaižu eksperts.

Siguldas vēja tunelī iesācējiem kopā ar instruktoru ļauj uzlidot līdz piecu metru augstumam, cilvēks tunelī var pacelties līdz pat 20 metriem virs zemes, bet "Aerodium" prioritāte ir drošība, tāpēc šādā augstumā lido tikai instruktori. Lidošanas pakalpojums Siguldā ir izveidots tā, lai garantētu maksimāli drošu un aizraujošu lidošanas pieredzi. Tā aptver gan tehniskos risinājumus, tostarp īpašus tērpus, brilles, ķiveres, ausu aizbāžņus, gan arī sagatavošanos – instruktāžu, iesildīšanos. Lidot ir atļauts no četru gadu vecuma. Tādēļ vēja tunelis var būt lieliska aktīvā atpūta Siguldā ar bērniem.

Lidojuma laikā nepārtraukti līdzās ir augsti kvalificēts un apmācīts instruktors, bet viss piedzīvojums ilgst apmēram stundu. Protams, pirmajās reizēs lielākais izaicinājums ir apgūt pareizas kustības, taču, ja lidošana iepatīkas, tad Lidotāju skolā var sākt mācīties akrobātiku un dažādus trikus. Starp citu, tā ir laba ideja dāvanai! Proti, ja kāds no draugiem vai ģimenes locekļiem mirdzošām acīm aizrautīgi stāsta, ko darījis Siguldā, tad par apsveikumu tuvākajos svētkos galvu var nelauzīt – "Aerodium" dāvanu karte būs īstā.

Ne vienam vien "Aerodium" instruktoram lidošana vēja tunelī ir kaislība, dzīves veids vai nopietns vaļasprieks. Te jau teju 10 gadus strādā arī Toms Īvāns, kas pirms dažiem gadiem kļuva par pasaules čempionu lidošanā vēju tunelī "Solo Freestyle Open" kategorijā. Ļoti pieredzējušais triku izpildītājs bijis arī viens no Toma Krūza treneriem, gatavojoties lidošanas ainām filmā "Neiespējamā misija: Sekas".

"Tu tikai lido, lido un negribi apstāties," tā lidošanu šās filmas vajadzībām uzbūvētajā milzīgajā tunelī atminas Īvāns.

Līdz šim tas ir bijis lielākais vertikālais vēja tunelis, ko uzņēmums ir būvējis šovbiznesa un izklaides nozares vajadzībām, tostarp arī vairākām filmām un pasākumiem. Pirmie starptautiskie panākumi gūti 2006.gada Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā Turīnā. Tagad "Aerodium" klientu vidū ir patiešām slaveni zīmoli, piemēram, "Disneyland", "Warner Brothers", "Red Bull", "Mercedes Benz", "Guinness World Records", "Superman Returns", "Marvel" u.c. Uzņēmuma radītie vēja tuneļi uzstādīti vairāk nekā 45 dažādās pasaules valstīs. Attīstās arī franšīzes tīkls, jo cilvēkus aizvien vairāk aizrauj šāds aktīvās atpūtas veids. Tas redzams arī Latvijā, kur pasaules līmeņa atrakciju Siguldā sezonas laikā apmeklē apmēram 5000 lidot gribošu interesentu.

"Cilvēki Siguldā bauda atpūtu ar ģimeni vai draugiem, svin dzimšanas dienu vai atzīmē kādu sev svarīgu notikumu. Piemēram, dēlēns mirdzošām acīm skatās, kā tētis lido, un pēc tam izmēģina arī pats. Draugi pirms kāzām mēdz dāvināt lidojumu topošai līgavai vai līgavainim. Vēl kāds šādā veidā nosvin jaunas dzīves sākumu – mācību uzsākšanu augstskolā, panākumus darbā. Jo gūtās emocijas ir tā vērtas," atklāj Ivars Beitāns.

Izmanto atlaižu kodu AERODIUMDELFI, veicot lidojuma rezervāciju vai pērkot dāvanu karti online aerodium.lv/lv un siguldaadventures.com/aerodium un saņem 10% atlaidi savam pirkumam. Atlaižu kods derīgs līdz 31.10.2021.

Rezervācijas un info: https://www.aerodium.lv/lv

Telefons: +371 28384400

E-pasts: sigulda@aerodium.lv

"Facebook": https://www.facebook.com/AerodiumSigulda

"Instagram": https://www.instagram.com/aerodium.lv/

"YouTube": https://www.youtube.com/c/SiguldaAdventures

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!