Foto: undefined
Sākoties vasarai, daudzi sāk plānot piedzīvojumus, tostarp nakšņošanu brīvā dabā. Lai to īstenotu, nepieciešams piemērots aprīkojums - svarīgākais elements, neapšaubāmi, ir telts.

Svarīgākie kritēriji, izvēloties telti

Teltis pieejamas patiešām plašā izvēlē, tādēļ vispirms jāizvērtē vairāki faktori, pēc kā vadīties, meklējot piemērotāko risinājumu.

Telts parametri

Vispirms jāizvērtē, cik cilvēkiem telts nepieciešama. Papildus jāparedz vieta arī mantu uzglabāšanai. Labs risinājums ir telts ar priekšnamu, kur uzglabāt somas, apavus un citas mantas, tādā veidā atvēlot vairāk vietas komfortablai gulēšanai. Jāņem vērā, ka mazākam cilvēku skaitam paredzētās teltis (piemēram, vienvietīgās un divvietīgās) parasti ir arī zemākas, tādēļ garāka auguma cilvēkiem vērts ieguldīt lielākas telts iegādē.

Nozīmīgs faktors ir arī telts svars – īpaši tādēļ, ja telti plānots ņemt līdzi, dodoties pārgājienā vai velobraucienā.

Mitrumizturība

Būtisks faktors ir mitrumizturība. Lai izvairītos no nepatīkamiem mirkļiem, labāk izvēlēties telti ar augstāku mitrumizturības līmeni.

Moskītu tīkls un ventilācija

Vēlams, lai teltī ir moskītu tīkls un ventilācija. Tas nodrošinās lielāku komfortu – telts iekšienē neuzkrāsies kondensāts un nakts mieru netraucēs insektu uzmācība.

Telts kvalitāte un materiālu izturība

Svarīgs aspekts, īpaši, ja telts tiek iegādāta ilgtermiņa vajadzībām, ir tās kvalitāte un izmantotie materiāli. Jo kvalitatīva telts, jo ilgāk un labāk tā kalpos. Jo izturīgāka telts konstrukcija un materiāli, jo stabilāka telts būs arī ne tik labvēlīgos laika apstākļos.

Cena

Viens no izšķirošajiem faktoriem ir teltis cena. Lai arī telts ir pirkums, kur taupīt nevajadzētu, tas tomēr nenozīmē, ka pats dārgākais variants arī būs tas piemērotākais.

Pirmkārt jau jāizvērtē, cik bieži un kādam nolūkam telts tiks izmantota. Piemēram, nakšņošanai dārzā vai piemājas teritorijā, iespējams, pietiks ar vienkāršu, ne tik dārgu telti. Garākām ekspedīcijām un intensīvai izmantošanai gan labāk izvēlēties kaut ko izturīgāku un, līdz ar to, arī dārgāku.

Jāņem vērā fakts, ka dažādās tirdzniecības vietās cenas var visai būtiski atšķirties, tādēļ vērts aplūkot dažādus variantus un tikai tad pieņemt gala lēmumu.

Kvalitatīvas teltis arī internetā

Kas attiecas uz iegādes vietu, arī te izvēles iespējas ir plašas – sākot no specializētiem veikaliem un lielveikalu tūrisma nodaļām, beidzot ar interneta veikaliem, kur nereti atrodams daudz lielāks telšu un cita pārgājienos nepieciešamā aprīkojuma piedāvājums.

Viens no interneta veikaliem, kuru vērts apmeklēt, ir 220.lv. Tur pieejamas dažādas teltis visām gaumēm un vajadzībām, kā arī pārējais inventārs, kas nepieciešams kvalitatīvai atpūtai brīvā dabā. Sev aktuālos piedāvājumus ērti varēsi atlasīt meklētājā – norādīto nepieciešamos parametrus, īsā mirklī saņemsi visus tiem atbilstošos piedāvājumus, varēsi tos savstarpēji salīdzināt un izvēlēties piemērotāko.

Pasūtījuma noformēšana ir ērta un vienkārša, turklāt to var izdarīt jebkurā laikā un vietā. Veikals nodrošina arī ātru pasūtījuma piegādi, tādēļ, iepērkoties veikalā 220.lv, varēsi būt drošs, ka savu jauno telti izmēģināt varēsi jau pavisam drīz.

Tiem, kurus māc šaubas par iegādātās telts atbilstību vajadzībām, der atcerēties, ka, veicot pirkumus internetā, spēkā ir distances līgums, kas nosaka – pircējam ir tiesības iegādāto preci 14 dienu laikā atdot atpakaļ interneta veikalam, ja tā kāda iemesla dēļ tomēr neatbilst prasībām.

Kvalitatīva telts – svarīgs elements, lai nakšņošana ārpus telpām saistītos tikai ar pozitīvām atmiņām. Izvērtē savas vajadzības un izvēlies tām atbilstošu telti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!