Foto: Publicitātes foto
Gaismas festivāls "ÖÖvalgel" ir notikums, kas skatītājus priecē ar unikālām izrādēm – tajās stāsti tiek atklāti ar gaismas, video un mūzikas valodu. Šogad iestudējumi tiks rādīti Pērnavas centrā un parkos, ļaujot apmeklētājiem pastaigas laikā baudīt arī kultūru. Festivāls visiem ir bez maksas.

Festivāla "ÖÖvalgel" ("NAKTS gaismā") publiku gaida divi lieliski vakari – seši iestudējumi piecās dažādās norises vietās, ko šķir vien attālums nelielas pastaigas vērtē. Tas nozīmē, ka vienā vakarā var noskatīties vairākus stāstus. Iestudējumi veidoti speciāli festivālam, un to galvenie atslēgvārdi ir: cilvēks, mīlestība, daba, sapņi, ceļojumi, labestība un ļaunums. Izrāžu ilgums 10-11 minūtes.

Šī gada programmu īpašu padara iestudējumi, kas tiks rādīti 360 grādu leņķī. Divas izrādes notiks pludmales parkā, tādējādi piešķirot tām jaunu un aizraujošu elpu. Piemēram, koncertu sniegs koris, kas atrodas uz skatuves 360 grādu leņķī ap publiku, tādējādi ļaujot lāzera gaismai un kormūzikai saplūst vienā veselumā, kas šādi parasti netiek darīts. Savukārt otrā iestudējumā 360 grādu leņķī ap skatuvi pulcēsies publika, un stāsts tiks rādīts visos virzienos.

Festivālā uzstāsies grupas "I Waer* Experiment", "Duo Ruut", mākslinieks Kerts Johansons un daudzi citi. Izrādēs tiks iesaistīti kori, dejotāji un aktieri.

Dienas laikā festivāla ietvaros Pērnavā ir laba iespēja apmeklēt kafejnīcas, restorānus, spa, muzejus, bet vakarā ļauties aizraujošu izrāžu vērošanai. Lai labāk izplānotu braucienu uz Pērnavu, izpēti https://visitparnu.com/en/, bet plašāka informācija par Igauniju atrodama https://www.visitestonia.com/en/#

Festivāls notiks Pērnavā 2021. gada 24. un 25. septembrī.

Plašāka informācija par programmu un norises vietām pieejama www.oovalgel.ee

Festivāls visiem ir bez maksas!

Sakarā ar Covid-19 izplatību, festivāla rīkošana atkarīga no valdības noteiktajām prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!