Foto: unsplash.com
Kad rudens atkāpjas, lai dotu vietu ziemai, vakari paliek arvien garāki, laiks dzestrāks, un tā vien gribas ieritināties siltā pledā, lai atsauktu atmiņā vasaras bezrūpību, ir laiks ļauties jauna ceļojuma plānošanai! Aizmukt no Latvijas ziemas un ļauties siltiem, vasarīgiem saules stariem vai tieši pretēji – atrast kalnu virsotni, lai baudītu īstenu ziemas aktivitāšu adrenalīnu? Tūroperators un ceļošanas eksperts "Novatours" iesaka nemainīgi lieliskus ceļojumu galamērķus ziemas ceļojumiem.

Vasara Ēģiptē

Jau vēsturiski Ēģipte ir bijusi kā maģiski vārti starp Austrumu un Rietumu kultūrām, kur saplūst kultūras, tradīcijas, garšas un tautu amatniecības bagātības. Tāda tā ir joprojām, un tieši tas veido tās šarmanto raksturu. Tomēr ne tikai tas uzbur Ēģiptes valdzinājumu. Tūristus no visas pasaules Ēģipte vilina ar savu grandiozo arhitektūras varenību, lieliskajām pludmalēm, tuksneša piedāvātajām piedzīvojumu iespējām un, protams, neaprakstāmi gardo virtuvi, kā arī aktīvi ņirbošajām pilsētām.

Par Ēģipti vērts zināt:

  • Uz Ēģipti ir ieteicams doties laikā no oktobra līdz aprīlim, kad tur valda ziema un nav pārlieku karsts.
  • Īpaši viesmīlīgas pilsētas saulainajā Ēģiptē ir Hurgada un Šarm eš Šeiha, kurās rodams bagātīgs klāsts kūrortu, viesnīcu, restorānu un dažādu aktivitāšu citu zemju viesiem. Abas pilsētas atrodas Sarkanās jūras piekrastē, tāpēc šeit rodamas gan burvīgas pludmales, gan virkne jūras aktivitāšu, gan izsmalcināts piedāvājums jūras velšu ēdienu.
  • Sarkanās jūras zemūdens pasauli uzskata par vienu no skaistākajām un krāšņākajām pasaulē. Ienirstot zem ūdens, paveras varena koraļļu rifu māksla, kuru par savu mājvietu raduši virkne krāšņu zivju un citu jūras iemītnieku, tāpēc niršana šajos reģionos ir īpaši valdzinoša.
  • Tāpat īpaši atzinīgi tiek vērtētas arī citas ūdens aktivitātes un reģionu piedāvātās aktivitātes un iespējas – restorāni, kafejnīcas, tirdziņi, veikali, ekskursijas tuksnesī vai uz piramīdām, kā arī daudz cita.

      Savu ceļojumu uz Indiju meklē: https://ej.uz/ArNovatoursUzEgipti

      Vasara Kanāriju salās

      Ikkatrai pasaules salai piemīt īpašs un apburošs izolētības šarms. Tā vien šķiet, ka dzīve tur rit citā, savdabīgā un tikai pašai salai raksturīgā ritmā. Spānijai piederošās Kanāriju salas, kas atrodas visai netālu no ekvatora, ir spilgts tā piemērs un ir patiesi lieliska oāze ziemas ceļojumiem. Ar smaržu reibinoši priežu meži, kalni, vulkāni un vīnogu audzes, gaišas pludmales un tumšu smilšu pludmales, visas iedomājamās ūdens aktivitātes un neaprakstāmi gards ēdiens – šis viss nemainīgi vilina apciemot kādu no Kanāriju salām, kas katra ir spilgta personība.

      Par Kanāriju salām vērts zināt:

      • Lielākā no Kanāriju salām Tenerife dižojas ar pasaulē trešo augstāko vulkānu Teide, kas salu nosacīti sadala divās dažādās daļās un dāvā tai varenu dabas dažādību. Šeit dabas mīļotāji var baudīt krāšņo dabas dažādību, sporta mīļotāji – dažnedažādās pārgājienu trases, ūdens aktivitāšu cienītāji – virkni izklaides iespēju virs vai zem ūdens, bet pludmaļu mīļotāji – atrast tieši sev tīkamāko pludmali – melni vulkānisku vai baltu smilšu pludmali.
      • Vēl viena vilinoša Kanāriju sala ir Lanzarote, kur tās ciemiņi var baudīt Mēnesim līdzīgas dabas ainavas. Šeit pret debesīm veras aptuveni 360 vulkānisku virsotņu, apkārtējo dabu izkrāsojot neticamās krāsās. Tomēr arī pludmales šeit ir īpaši augstu vērtētas. To Lanzarotē ir vairāk nekā 100 un ceļotājām vien jāizvēlas sev tīkamāko. Lanzarote ir nedaudz vējaināka nekā citas Kanāriju salas, tāpēc tā ir lielisks ceļojumu galamērķis ūdens aktivitāšu mīļotājiem, kam patīk ķert atklāto ūdeņu viļņu spēku.
      • Lai arī Kanāriju salas tik dēvētas par mūžīgā pavasara mājvietu, vislabāk uz tām ir doties laikā no oktobra līdz aprīlim, lai saīsinātu Latvijas ziemu.

        Savu ceļojumu uz Kanāriju salām meklē: https://ej.uz/ArNovatoursUzKanarijam

        Ziema Itālijas, Francijas vai Andoras kalnos

        Tie, kuriem pirmās krītošās sniegpārslas rada patīkamu satraukumu par tuvojošos ziemu, jo tuvojas arī sniegoto kalnu aktivitāšu sezona, it nemaz neraisa izbrīnu, kāpēc ziemā jādodas ceļojumā uz Itāliju, Franciju vai Andoru. Visas šīs valstis lepojas ar augstiem, vareniem kalniem un lieliskiem slēpošanas kūrortiem.

        Par slēpošanas galamērķiem vērts zināt:

        • Slēpšanas brauciens uz Franciju būs slēpošana un izklaide vienlaikus, jo tieši franči bija reiz tie, kas reiz izgudroja slēpotājiem zināmo teicienu Apres Ski, jeb "pēc slēpošanas". Francijas Alpu kalnu skaistums valdzina un pārsteidz pat viszinošākos ceļotājus.
        • Itālija tiek dēvēta par sniegotās ziemas klasiku. Kā jau visā Itālijā kopumā arī tās kalnu slēpošanas kūrortos ir svarīgi, lai būtu nepiespiesta gaisotne, vieglums un bagātīgas izklaides iespējas. Šeit lielisku atpūtu radīs gan īsteni sporta entuziasti, gan ģimenes ar bērniem, gan tie, kuriem vienkārši kārojas baudīt sniegoto kalnu hipnotizējošo varenumu.
        • Nelielā Eiropas valstiņa Andora sagaida ziemas aktivitāšu cienītājus ar patiesi attīstītiem ziemas kūrortiem. Par Pireneju kalnu ledus sirdi dēvētā Andora un pārsteidz ne tikai ar attīstītu slēpošanas infrastruktūru, bet arī lutina ar viesmīlīgiem restorāniem, kafejnīcām un veikaliņiem.
        • Slēpošanas braucieniem vispiemērotākie mēneši ir no janvāra līdz pat martam.

          Savu slēpošanas ceļojumu meklē: https://ej.uz/ArNovatoursSlepot

          Par „Novatours"

          „Novatours" ir vadošais tūroperators Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kas nodrošina šodien iegādāto pakalpojumu stabilitāti arī nākotnē. Tūroperators organizē brīvdienu un ekskursiju braucienus ar čarterlidojumiem. „Novatours" garantē kvalitatīvus, uzticamus un drošus ceļojumu risinājumus pat uz vistālākajiem galamērķiem.

          https://www.novatours.lv/


          Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!