Sibīrijas tīģeris, ko Krievijas prezidents Vladimirs Putins svinīgi palaida savvaļā, otrdienas pēcpusdienā manīts Ķīnā aptuveni divu kilometru attālumā no Heilundzjanas provinces apgabala valdības ēkas, ziņo aģentūra “Reuters”.

Pēcpusdienā tīģeri redzēja divi vietējie iedzīvotāji. “Mēs braucām piegādāt degvielu un redzējām dzīvnieku, kas līdzinās vērsim. Es pateicu, lai piebremzē. Kad piebraucām tuvāk, atklājās, ka tas ir tīģeris,” stāsta liecinieks. “Pēc tam tīģeris ieskrēja mežā, un mēs ar telefoniem uzņēmām fotogrāfijas,” liecinieks turpināja. 

Tīģeris vārdā Ustins nozuda mežā un liecinieki izsauca policiju. Policija ieradās un izdevās nofilmēt, kā Ustins aptuveni minūti skatās uz policijas darbiniekiem un pēc tam atkal ieiet mežā. Vietējās varas iestādes norobežoja teritoriju, kurā Ustins tika manīts un sazinājās ar mežsargiem, lai tīģeri meklētu. Ir ziņas, ka Ustins uzbrucis vietējo fermeru kazām. 

Ustins ir viens no trim Sibīrijas tīģeriem, kurus šā gada vasaras sākumā savvaļā palaida Vladimirs Putins. Izsekošanas ierīces uzrādīja, ka divi no tiem, Kuzja un Ustins, oktobrī ir nonākuši Ķīnā. 

Lēš, ka pasaulē ir tikai aptuveni 600 Sibīrijas tīģeru, no kuriem Ķīnā ir mazāk par 30. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!