Šanhajā vīrietis par aptuveni 200 eiro uzbūvējis minimašīnu, kas aprīkota ar automātiskiem pagriezienu signāliem un skaņu sistēmu, ko var vadīt no attāluma, ziņo aģentūra "Reuters".

Sešdesmitgadīgais Šanhajas iedzīvotājs Šu Žijuns radījis miniauto, kas veic visas parasta izmēra automašīnas pamatfunkcijas. 

Transportlīdzeklis ir 60 cm garš, 35 cm plats un 40 cm augsts jeb aptuveni vidēja izmēra kofera lielumā. Tā maksimālais ātrums ir 20 km/h.

"Mašīnai ir pagriezienu signāli, tālās gaismas, pagriezienu signāli ir automātiski, tie iedarbojas, reaģējot uz stūres griešanos. Tai arī ir skaņu sistēma, ko var iedarbināt ar pulti. Arī motoru iespējams iedarbināt no attāluma. Pults arī darbina tauri," stāsta Žijuns.

Mašīnītes autors iebūvējis divus nelielus ventilatorus, lai motors nepārkarstu. Žijuns stāsta, ka mašīnai nepieciešami vien četri litri degvielas, lai tā varētu braukt veselu dienu.

Būvējot mašīnu Šu pavadījis aptuveni divus gadus. Tā lielākoties sastāv no mašīnu rezerves daļām, ko Žijuns iegādājies remontdarbnīcās. Kopā par mašīnu viņš iztērējis apmēram 1500 juaņas (196,23 eiro). 

Šu un viņa mašīna piesaistījusi vietējo iedzīvotāju uzmanību. Lai arī vīrietim ar mašīnīti nav atļauts pārvietoties pa Ķīnas ceļiem, tās būvēšana viņam sagādājusi milzu prieku

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!