Valdība otrdien akceptēja nacionālās programmas "Kultūra" apakšprogrammas "Filmu nozare" un "Kultūrizglītība". Filmu nozare ir īpašs industrijas atzars, kura pārraudzība prasa uzmanīgu uzņēmējdarbības interešu līdzsvarošanu ar valsts sociālajām, izglītības kultūrpolitiskajām interesēm.
Nozarē ietverta filmu producēšana, filmu izplatīšana un demonstrēšana, filmu saglabāšana un administrēšana.

Lai sakārtotu un attīstītu filmu nozari, jāreorganizē Latvijas Nacionālais kinematogrāfijas centrs par nozares vadību, kas realizē valsts kultūrpolitiku. Jāuzlabo arī Latvijas filmu izplatīšana un jāveicina to konkurētspēja ārzemēs.

Valstij ar likumdošanas sakārtošanu jānodrošina filmu nozares mantojuma saglabāšana, kā arī jāveicina izglītība šajā jomā un jāuzlabo profesionālās meistarības papildināšanas iespējas.

Attīstībai nepieciešamais finansējums konkrētu pasākumu veikšanai šajā gadā ir 378 tūkstoši latu.

Savukārt "Kultūrizglītības" apakšprogrammas mērķis ir izveidot darba tirgus un reģionu attīstībai atbilstīgu kultūrizglītības sistēmu. Tai jānodrošina izglītības konkurētspēja Latvijas un starptautiskā tirgū un attiecīgu pakalpojumu pieejamība iedzīvotājiem.

Plānoto pasākumu kopums 2001. - 2010.gadam aptver kultūrizglītības institucionālo sistēmu, kā arī vairākus starpnozaru un uz plašu sabiedrību vērstus projektus.

Attīstībai nepieciešamais finansējums konkrētu pasākumu veikšanai šajā gadā ir 28 tūkstoši latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!