Pagājušonedēļ Latvijas volejbola izlase izcīnīja savu pirmo uzvaru Eiropas čempionātu vēsturē, sensacionālā spēlē pārspējot mājinieci Igauniju. Par izlases sniegumu šajā un turpmākajās spēlēs 7. septembrī raidījumā "Spried ar Delfi" Uldis Strautmanis runās ar Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretāru Kasparu Timermani un kādreizējo Latvijas izlases spēlētāju Valtu Mihelsonu, kurš pirms 26 gadiem bija Latvijas izlases dalībnieks iepriekšējā reizē, kad mūsu valsts piedalījās Eiropas čempionātā.

Jau vēstījām, ka Latvijas volejbolistiem uzvara pār Igauniju bija pirmā uzvara Eiropas čempionātu vēsturē, jo pirms 26 gadiem finālturnīrā piecās spēlēs tika piedzīvoti pieci zaudējumi. Tāpat šī bija Latvijas pirmā uzvara pār Igauniju pēdējo astoņu gadu laikā un pēdējās 13 spēlēs.

Grupas turnīra turpinājumā Latvijas izlase sestdien 4. septembrī zaudēja Horvātijai, bet pirmdien 7. septembrī – Slovākijai. Otrdienas 7. septembra vakarā gaidāma spēle pret Vāciju, bet trešdien 8. septembrī Latvija mērosies spēkiem ar olimpisko čempioni Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!