Kā ar mākslu iestāties pret karu un kā to var darīt visi, arī tie, kas nav profesionāli mākslinieki? Par to raidījuma "Spried ar Delfi" speicālizlaidumā Monika Cālīte 18. martā runā ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktori Solvitu Kresi un mākslinieci Annu Priedolu.

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs jau divas nedēļas rīko "Līdzdalības darbnīcas", kuras notiek Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja telpās, Ukrainas neatkarības ielā 1. Katru darba dienu no 16 līdz 19 un brīvdienās no 12 līdz 15 norit kāda Latvijā zināma mākslinieka vadīta darbnīca, kurā tiek demonstrētas atšķirīgas mākslas tehnikas, kas var tikt izmantotas aktīvismā, pētot gan vizuālā, gan audiālā medija sniegtās iespējas. "Līdzdalības darbnīcas" praktiskais mērķis ir caur radošām praksēm un kopā darīšanu uzturēt dzīvu diskusiju un protestu pie Krievijas vēstniecības, neļaujot notiekošajam karam grimt ikdienas rūpju aizmirstībā.

Līdz šim notikušas jau vairāk kā desmit "Līdzdalības darbnīcas": plakātu darbnīca ar biedrību "Ascendu un internetžurnālu "Satori", Lolitas Tomsones un Latvijas Muzeju biedrības organizētā plakātu veidošana, gleznošana un Starptautiskās sieviešu dienas pikets ar feminisma mākslinieci Rasu Jansoni, režisores Kristas Burānes un scenogrāfes Ievas Kauliņas akcija "Puškins pret Putinu", Gundegas Evelones vadītā Putina iekonservēšana, plakātu zīmēšana ar komiksu mākslinieci Maiju Kurševu, sietspiedes un apdrukas darbnīca ar Sabīni Vekmani, Kristas un Reiņa Dzudzilo organizētā lielformāta plakātu darbnīca "Ar 33 ukraiņu alfabēta burtiem pret karu!", scenogrāfes Lienes Pavlovskas asaru darbnīca, ukraiņu māksliniecei Marijai Primačenko veltīta darbnīca ar gleznotāju Enviju, skaņas darbnīca ar mākslinieku Kasparu Groševu, kā arī lielformāta protesti ar gleznotāju un performanču mākslinieci Andu Lāci.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!