Kāda ir situācija Ukrainas frontē un vai Krievijas armijai ir izredzes iegūt kontroli pār okupētajām teritorijām – par to raidījumā "Spried ar Delfi" otrdien, 26.aprīlī, žurnālists Andris Auzāns sarunāsies ar Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieku Mārci Balodi un Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandieri pulkvedi Kasparu Pudānu.

Krievijas karaspēks turpina uzbrukumu Ukrainas austrumos, cenšoties nodibināt pilnīgu kontroli pār Doneckas un Luhanskas apgabaliem un nodrošināt sauszemes koridoru starp šīm teritorijām un okupēto Krimu, pirmdien ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Savukārt Ukrainas un Lielbritānijas izlūkdienestu informācija liecina, ka Krievija plāno sarīkot iestudētu referendumu Ukrainas dienvidu pilsētā Hersonā, lai attaisnotu tās okupāciju. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzsvēris – ja Hersonā notiks "referendums" un tiks iznīcināti iedzīvotāji un Ukrainas aizstāvji, kas ielenkti Mariupolē, Ukraina izstāsies no jebkādām sarunām ar agresoru.

Tikmēr Harkivas apgabala teritorijās okupanti jau sāk pastiprināt kontroli pār telefonsakaru tīkliem un internetu, un jau sāk ieviest Krievijas rubļus.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!