Tieši pirms gada, 18. novembrī, uzņēmējs Gundars Kalve (NA) saņēma Jēkabpils novada pilsoņa Goda balvu. Šo apbalvojumu pašvaldība viņam piešķira par Latvijas valsts vērtību un latvisko tradīciju kopšanu, saglabāšanu un nodošanu nākamajām paaudzēm. Valsts svētku nedēļā "Delfi TV" raidījuma "Spried ar Delfi" speciālizlaidumā ar zemnieku un karavīru, Latvijas patriotu Gundaru Kalvi sarunājās žurnāliste Alina Lastovska.

Zemnieks Gundars Kalve Jēkabpils pusē ir zināms un labi pazīstams jau sen, pirms 10 gadiem viņš no "Nacionālās apvienības" rindām ievēlēts Krustpils novada domē un apmēram pusotru gadu pildījis arī domes priekšsēdētāja pienākumus.

Latvijas mērogā plašāku atpazīstamību Kalve iemantoja tad, kad kļuva skaidrs, ka tieši viņš bija tas, kurš 2021. gada februārī nakts aizsegā Jēkabpilī aizvāca padomju militārisma simbolu, lielgabalu, un iemeta to Daugavā.

Kad tieši gadu vēlāk Krievija sāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, Kalve bija viens no pirmajiem brīvprātīgajiem, kas devās uz fronti, lai ar ieroci rokās aizstāvētu Ukrainas un arī Latvijas brīvību.

Kas Kalvi notur Latvijā un kas viņu velk uz Ukrainu? Skatieties raidījumā. 

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!