Kamēr apstiprināšanai tiek gatavots valsts budžets, pašvaldībām radušās bažas par saviem nākamā gada tēriņiem. Kādi ir iemesli sarežģītajai situācijai pašvaldību budžetos, cik nevienmērīga šobrīd ir dažādu valsts reģionu attīstība, kā arī par iniciatīvu, ka pašvaldību vadošajām amatpersonām būtu jāsaņem atļauja pielaidei valsts noslēpumam, otrdien, 5. decembrī raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns izjautāja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdi Gintu Kaminski. Raidījumā piedalījās arī "Delfi" Nacionālo ziņu nodaļas redaktore Marta Sondare.

Kā ziņots, Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis 15. novembrī Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību komisijas sēdē akcentēja sarežģīto situāciju pašvaldību budžetos nākamgad un vidējā termiņā, īpaši uzsverot arī kritisko situāciju Latgales pašvaldībās.

Virknē pašvaldību budžeta ieņēmumi vairs nesegs strauji pieaugušos izdevumus pamatfunkciju veikšanai, kas radušies arī valsts pieņemto lēmumu un pašvaldībām papildus noteikto uzdevumu rezultātā.

Komisijas deputāti uzklausīja Kaminska raksturojumu par problēmjautājumiem pašvaldībās, novērtējot kritisko situāciju finanšu jomā. Lai arī šī gada 31. oktobrī tika parakstīts LPS un Ministru kabineta protokols par 2024. gada budžetu un budžeta ietvaru 2024.-2026.gadam, LPS priekšsēdis uzsvēra atšķirīgos viedokļus, par kuriem joprojām nav panākta vienošanās.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!