Pēc trim gadiem Valsts prezidenta amatā Egils Levits sev liktu 7,5 – 8 balles no 10. Tā uz lūgumu novērtēt pašam savu darbu piektdien raidījumā "Kāpēc" žurnālistei Olgai Dragiļevai atzina prezidents, taču neatklāja, vai nākamgad plāno kandidēt uz otro termiņu.

“Es domāju, ka esmu lielā mērā labi darbojies. Komunikācija varbūt nav bijusi tik laba - tas varbūt ir vājākais punkts, kas man ir bijis,” sprieda prezidents, taču piebilda, ka ar lēmumu pieņemšanu veicies labi.

Vienlaikus viņš norādīja, ka Latvija viņa prezidēšanas laikā piedzīvojusi divas krīzes – Covid-19 pandēmiju un karu Ukrainā, un neviena no tām vēl nav beigusies. “Ņemot vērā šo ārkārtējo situāciju, es domāju, ka ne tikai es, bet arī mūsu Saeima un valdība ir ļoti zolīdi darbojusies,” uzskata Levits.

Savukārt, jautāts, vai pēc gada plāno atkārtoti pieteikt savu kandidatūru Valsts prezidenta amatam, Levits atbildēja: “Esmu vienmēr teicis, ka es lēmumus pieņemu tad, kad tie ir jāpieņem. Esmu ievēlēts uz četriem gadiem, un uz šiem četriem gadiem es arī plānoju savu rīcību. Par tālāko man tagad nekas nav jāsaka un nav nekāds lēmums jāpieņem. Es koncentrējos uz šo darbību līdz mana mandāta beigām.

Intervijā piektdien žurnāliste Olga Dragiļeva iztaujāja Valsts prezidentu arī par tādiem aktuāliem tematiem kā Civilās savienības likuma novilcināšana Saeimā, Ilzes Znotiņas neapstiprināšana Finanšu izlūkošanas dienesta vadītājas amatā un Latvijas krievvalodīgo iedzīvotāju uzrunāšana.

Piedāvājam noskatīties raidījuma spilgtākās epizodes:

Saeimas lēmums neapstiprināt Ilzi Znotiņu uz otro termiņu Finanšu izlūkošanas dienesta vadītājas amatā "ir slikts lēmums" un tas nelabvēlīgi ietekmēs Latvijas reputāciju, norāda Levits.

Naudas atmazgāšanas jautājums ir likvidēts un tas noticis, lielā mērā pateicoties Znotiņai, uzskata prezidents. Lobiju ietekme Saeimas lēmumā nav saskatāma, drīzāk kādam sakrājušies aizvainojumi vai citi iemesli, spriež Levits.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!