"Francija skaitās uz papīra favorīti, bet es teikšu tā – kurš ir iesitis vairāk vārtus? Anglija. Kurš ir ielaidis mazāk vārtus? Labi, Maroka. Bet Anglija ne reizi nav zaudējusi, Francija ir zaudējusi pat tādai izlasei kā Tunisijai. Francijai 90% no komandas – nu labi 70 – ir Mbapē. Ja Mbapē nosedz, kā to pirmajā puslaikā veiksmīgi darīja Polija, tad viss ir kārtībā. Un, paldies Dievam, Anglijai tajā pusē stāv viņu labākais spēlētājs Kails Volkers," tā gaidāmo FIFA Pasaules kausa ceturtdaļfināla "saldo ēdienu" – Anglijas un Francijas maču – raidījumā "Aizmugure" raksturoja Anglijas līdzjutējs, komiķis Edgars Bāliņš.

Šoreiz ar studijas viesiem Bāliņu un komiķi Rūdolfu Kugrēnu apspriedām gan skaistākos brīžus laukumā, gan skaistāko Horvātijas fani un pieklājīgo Japānas izlasi, gan līdzjutēju nerimstošās cerības beidzot no Anglijas sagaidīt patiesi labu rezultātu Pasaules kausa finālā. Neizpalika arī draudzīgi joki par citiem populāriem pašmāju futbola faniem.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Bāliņš, kurš finālturnīra sākumā bija atvaļinājumā Itālijā, atzīmēja, ka kaut itāļi šajā turnīrā nav iekļuvuši, spēlēm tur seko līdzi. Pārsvarā gan nevienai no komandām vietējie līdzi nejūt, tikai kurnē, ka "mūsējie varētu labāk". Kam itāļi jūt līdzi?

Pievēršoties gaidāmajām ceturtdaļfināla spēlēm, abi fani bija vienisprātis, ka Brazīlijas un Horvātijas duelī uzvara pienāktos Brazīlijai. Gan dēļ spēles kvalitātes un baudāmības, gan komandas spēlētāja Dejana Lovrena, kurš joprojām spēlē Krievijas klubā Sanktpēterburgas "Zeņit", dēļ.

Nīderlandes un Argentīnas duelī uzvaru svinēs Dienvidamerikas komanda. Nīderlandieši jau iekļūšanu ceturtdaļfinālā svinējuši kā savu lielo uzvaru, atzīmēja Kugrēns.

Marokas un Portugāles duelī, kaut Portugāle ir favorīte, tās līderis Krištianu Ronaldu nosēdināts uz rezervistu soliņa. Kugrēns atzīmēja, ka, ja Saūda Arābijas uzvara pār Argentīnu tik tiešām bija "slotas kāts, kas izšauj", tad Maroka tik tālu tikusi pateicoties prasmei spēlēt neskatāmu, nebaudāmu aizsardzības futbolu.

Fanu gardais ēdiens ceturtdaļfinālā ir Francijas un Anglijas duelis. Abi studijas viesi ir neslēpti Anglijas līdzjutēji, un Bāliņš atgādināja – kaut "uz papīra" Francija ir favorīte, Anglija šajā turnīrā iesitusi vairāk vārtu, ielaidusi mazāk, un ne reizi nav zaudējusi spēli. "Francijai kādi 70% komandas ir Mbapē. Ja viņu nosedz, tad viss ir ok," viņš teica.

Kā šī turnīra lielāko pārsteigumu Kugrēns atzīmēja Vācija izlases lēmumu nemainīt treneri pēc vājā snieguma. It kā šāds lēmums pieņemts, lai būvētu komandu gaidāmajam Eiropas čempionātam, bet kāda būvēšana, ja tavā komandā ir 29 gadus vecs debitants, viņš jautāja. Tikmēr Bāliņu pārsteigusi Eiropas komandu piekāpšanās FIFA priekšā, atsakoties vilkt LGBT atbalstošos roku apsējus, bailēs no dzeltenajām kartītēm.

Diskusija pievērsās arī statistikai – šajā čempionātā absolūtais vairākums vārtu guvumu bijuši no vārtu laukuma. Tāpat mazāk bijis sitienu kopumā, bet vairāk – rezultatīvu sitienu.

Kugrēns un Bāliņš nekavējās pavilkt uz zoba savu draugu, mūziķi un futbola līdzjutēju Ralfu Eilandu, kurš iepriekš "Aizmugurē" Brazīlijas spēlētāja Ričarlisona skaistos vārtus "šķērītē" pieskaitīja Bāliņam blondo matu dēļ. "Es arī pateiktu, kurš gols ir Ralfa gols, bet nevienam futbolistam tik pretīgas ūsas nav," jokoja Bāliņš.

Apspriesta tika arī fanu uzvedība – japāņu līdzjutēj, kuri aiz sevis kopa tribīnes, bijusī horvātu skaistumkaraliene, kura ar saviem krāšņajiem, bet ne pārāk pieticīgajiem tērpiem saērcināja konservatīvās Kataras varasiestādes un krāšņie Āfrikas komandu fani. Kugrēns brīdim, kad Latvija beidzot iekļūs Pasaules kausa finālturnīrā, šādai krāšņai Latvijas pārstāvēšanai izvirzīja Eilandu.

Kaut Ronaldu tagad jau tiek uztverts kā "vecā" Portugāles superzvaigzne, kam izaugusi laba maiņa, Kugrēns atzīmēja, ka nebūt nav izslēgts scenārijs – Portugāle netiek galā ar Marokas aizsardzību, līdz beidzot mača 78. minūtē uz maiņu iznāk Ronaldu un ar galvu iesit uzvaras vārtus, ievedot savu komandu pusfinālā.

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!