Turpinot vērtēt, vai deputāta amata kandidātiem ir ne tikai solījumi, bet arī zināšanas, erudīcija un citas nepieciešamās prasmes, lai savus mērķus panāktu, "Delfi TV" pirmsvēlēšanu raidījumu ciklā "Nākamais, lūdzu!" viktorīnā "Saeimas labirints" 14 viesojās vēl pieci deputāta amata kandidāti, kuru pārstāvētajām partijām vēlēšanās ir izredzes pārvarēt 2% robežu.

Viktorīnas otrajā cēlienā piedalījās Ringolds Balodis no "LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ", politisko partiju "KATRAM UN KATRAI" pārstāvēja Aldis Gobzems, "Progresīvie" pārstāvis - Kaspars Briškens, Juris Pūce pārstāvēja "Attīstībai/Par", bet APVIENOTAIS SARAKSTS - Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu Apvienība, Liepājas partija" pārstāvis viktorīnā bija Edvards Smiltēns.

Viktorīnā tika aicināti piedalīties arī "Konservatīvie", taču partijas pārstāvis Uldis Budriķis raidījuma ieraksta dienā tomēr nevarēja ierasties.

Tāpat kā pirmajā raidījumā, dalībniekiem šajā pārbaudījumā bija ne tikai jāatbild uz klasiskiem viktorīnas jautājumiem, kuros jāizvēlas viena pareiza atbilde no vairākām, bet arī jāmēģina atbildēt uz atvērtiem jautājumiem, kā arī jādemonstrē spēja saprasties ar kolēģiem un saprotami skaidrot dažādus ar politiku saistītus jēdzienus. Viktorīnas noslēgumā katram no kandidātiem tika dota iespēja demonstrēt savu runas mākslu, sakot vēlētājiem īsu Jaungada uzrunu, kādu teiktu, ja pēc vēlēšanām kļūtu par premjeru.

Kā ziņots, viktorīnas raidījumos aicināti pa vienam pārstāvim no katra saraksta, kura reitings augustā pārsniedza 2% slieksni, kas ļauj partijai pretendēt uz valsts finansējumu. Šādu sarakstu ir 12, tāpēc, lai rūpīgāk vērtētu katra pārstāvja apķērību un talantus, viktorīnas organizētas divos cēlienos. Katrā no tiem piedalās sešu sarakstu pārstāvji, kuri sagrupēti atbilstoši Centrālās vēlēšanu komisijas izlozētajai sarakstu secībai vēlēšanās. Pirmās viktorīnas ierakstu skatieties šeit.

14. Saeimas vēlēšanām veltīto saturu portālā "Delfi" līdzfinansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Visas cikla “Nākamais, lūdzu!” intervijas ar partiju pārstāvjiem skatieties šeit.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!