Paņemt savā aprūpē dzīvnieku, tā ir liela atbildība. Diemžēl mūsdienās joprojām sastopamies ar situācijām, kad suns nonāk patversmē, jo saimniekiem vairs nav vajadzīgs, vai pie daudzdzīvokļu mājām pulcējas kaķu kolonijas, kuras piebaro cilvēki. Vai arī zvēriņš uzdāvināts Ziemassvētkos bez saskaņošanas ar dāvanas saņēmēju. Par ko ir jāpadomā un kā jārīkojas, lai sevi, liekot roku uz sirds, varētu saukt par atbildīgu saimnieku? Un kā izpaužas cilvēku bezatbildība? Lai ikvienu potenciālo un esošo mājdzīvnieka īpašnieku aicinātu padomāt, dzīvnieku aprūpes centrs "PetCity" un "Delfi Brand Studio" turpina sarunas ar speciālistiem podkāstā "Mājas mīlulim".

Piektajā epizodē cilājam brīžiem skarbas, bet nozīmīgas tēmas. Piemēram, kāpēc nepietiek tikai uzņemt savās mājās kaķīti, bet jādomā arī par to, lai tiktu izpildītas piecas dzīvnieka brīvības, – brīva pieeja ūdenim un uzturam, atbilstoša un ērta vide, brīvība no sāpēm un slimībām, brīvība dzīvniekam izpaust normālu sugas uzvedību un brīvība no bailēm un spriedzes, lai izvairītos no morālām ciešanām. Tāpat runājam par to, ko nozīmē dzīvnieku adoptēt patversmē, bet ko – nopirkt no audzētāja, un ar kādām uzvedības un veselības niansēm rēķināties katrā situācijā.

Kāpēc pie ķēdes pieslēgts suns nav norma? Kā mēs nejauši varam nodarīt savam mīlulim ļaunu audzināšanas nolūkos? Un kāpēc dzīvniekus noteikti nevajadzētu uztvert kā labu dāvanu vientuļam senioram vai bērnam Ziemassvētkos? Par šiem un citiem jautājumiem podkāsta vadītāja KATŌ sarunāsies ar "PetCity" veterinārārsti Jevgēniju Kondratjevu, kura specializējas veterinārajā dermatoloģijā. Jevgēnija ir divu bezšķirnes kaķu saimniece un zina, cik liela atbildība ir paņemt kaķēnu no ielas un par viņu rūpēties.

Klausies un uzzini vairāk par atbildību pret mājdzīvniekiem "Mājas mīlulim" sarunā – "YouTube" video formātā vai "Spotify" audio formātā!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!