“Es zināju jau, kad es vēl biju divdesmit divgadīgs solists-stažieris, ka, kad man pienāks četrdesmit pieci, tad es virzīšos uz Vāgneru,” ceturtdien intervijā “Delfi TV ar Jāni Domburu” atklāja pasaules atzinību iemantojušais operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko. Viņš intervijas gaitā vairākkārt uzsvēra, ka Otello loma Džuzepes Verdi operā “Otello” viņam jau ir apnikusi. “Laiks pievērsties Vāgneram,” teica Antoņenko.

Viņaprāt, labās vācu valodas zināšanas viņam ļautu pretendēt uz lomām tādās Riharda Vāgnera operās kā, piemēram, “Loengrīns” un “Parsifāls”.

Iejūtoties Otello lomā, Antoņenko divpadsmit gadu laikā ir kāpis uz pasaules ievērojamāko opernamu, tajā skaitā Ņujorkas Metropoles operas un Kovengārdenas operas skatuves. Teju 100 reizes Antoņenko izpildījis arī Dona Hosē lomu Bizē operā “Karmena”. Vairāk nekā 150 reizes Antoņenko dziedājis Karavadosi Džakomo Pučini operā “Toska”.

Antoņenko “Delfi TV ar Jāni Domburu” stāstīja, ka Otello lomu jau zina no galvas, un reizumis ir piedzīvojis domstarpības ar režisoriem, kas vēlas klasisko sižetu interpretēt viņam nepieņemamos veidos: “Bija man iestudējums Parīzē, kur režisora ideja bija, ka pēc Dezdemonas nogalināšanas man vajadzētu uzkāpt uz palmas. Es biju no palmas nokāpis, kļuvis par cilvēku un pēc tam...es pateicu, ka varu piedāvāt iet jūrā un sevi noslīcināt, bet uz palmas es nekāpšu.”

Visu “Delfi TV ar Jāni Domburu” interviju ar Antoņenko var noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!