Patlaban tehnisku iespēju mācīties attālināti nav aptuveni 3% jeb pieciem tūkstošiem Latvijas skolēnu, kam mājas nav pieejami nedz datori, nedz viedierīces. Tāpat Latvijā ir astoņas skolas, kas šobrīd tehniski nespēj nodrošināt saviem audzēkņiem attālinātas mācības, jo nelieto nevienu no digitālajiem rīkiem. Tās tagad mudinātas šīs nedēļas laikā kādu no rīkiem ieviest. To šodien “Delfi TV ar Jāni Domburu” atzina izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Viņa teica, ka patlaban ministrija aktīvi risina sarunas ar "Latvijas Mobilo telefonu", kas varētu nodrošināt ar skolēnus ar planšetdatoriem – tie šiem skolēniem varētu tikt piešķirti ārkārtas situācijas laiku, kurš patlaban noteikts līdz šā gada 14. aprīlim. "Runa ir par 2000 planšetdatoru," sacīja Šuplinska.

Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks raidījumā solīja, ka Latvijā neatkārtosies Igaunijas pieredze, kur "Covid-19" dēļ ieviestas attālinātas mācības, bet atklājies, ka dažubrīd "eKool" nespēj izturēt milzīgo apmeklētāju pieplūdumu. "Mēs neesam atkarīgi tikai no vienas platformas," sacīja Catlaks, piebilstot, ka skolām lūgts "neizgudrot jaunu divriteni" un izmantot jau apgūtos risinājums.

Patlaban ar mobilo tālruņu operatoriem tiekot risinātas sarunas par datu apjoma ierobežojumu atcelšanu skolēnu pieslēgumiem, pavēstīja Šuplinska.

Tāpat tiek plānots mācību materiālus gatavot arī drukātā formātā, bet konkrētiem skolēniem tos piegādās uz mājām.

Visu "Delfi TV ar Jāni Domburu" raidījumu, kurā izglītības zinātnes ministre Šuplinska, Valsts izglītības satura centra vadītājs Calaks un Izglītības kvalitātes valsts dienesta Uzraudzības departamenta vadītājs Juris Zīvarts, var noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!