"Man nav bažu, es netaisītu paniku, ka mums ir deviņi debitanti, un tik jauns sastāvs mums arī nav," tā raidījumā "Aizmugure" Latvijas hokeja izlases sastāvu vērtēja bijušais izlases kapteinis, tagad viens no U-18 izlases treneriem Herberts Vasiļjevs.

"Manās acīs debitanti ir U-21 spēlētāji, kuriem nav liela pieredze, kuri tiek iemesti kā aukstā ūdeni – uzreiz pamatsastāvā. Pārējos varbūt var nosaukt par debitantiem, jo viņiem ir pirmais čempionāts, bet es viņus redzu vairāk kā pieredzējušus valstsvienības spēlētājus, nevis kā debitantus," secināja Vasiļjevs.

Viņš pauda, ka šo "debitantu" sniegumu vislabāk varot vērtēt pēc tā, kā viņi reaģē stresa situācijās. Jaunam spēlētājam ir reakcija uz stresa situāciju, uz rezultātu, uz spriedzi, bet pieredzējis spēlētājs to visu zina un saprot, ka kaut ko iespējams ietekmēt tikai uz laukuma, bet ārpus tā ir jāsavācas un jābūt mentāli spēcīgam, skaidroja Vasiļjevs.

Viņš vērtēja, kā izpaužas pieredzes trūkums: "Jaunajiem arī mazliet pietrūkst šī psiholoģija – pēc spēlēm, sagatavojoties nākamajai spēlei vai spēles laikā – vienkārši nepanikot. Kad notiek kaut kas traģisks – ielaiž vārtus vai ir mazākums, vai notiek kaut kas speciāls, ka nesāk trīcēt rokas, vai, piemēram, "klope", ka tu "nepārdedz", ka tu nesāc vicināt nūju un skriet – "es tūlīt visur palīdzēšu"."

Vasiļjevs vairākiem jaunajiem spēlētājiem pamanījis, ka viņi šādās situācijās neaptver to, ka labāk ir mazliet padomāt, nevis sākt agresīvi rīkoties "pašam savā vaļā".

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Vasiļjevs vērtē pārbaudes spēli ar Kazahstānu, secinot, ka Kazahstānas izlase nav gluži tāda, kāda tā redzēta iepriekšējā čempionātā – viņiem pietrūka degsmes, gribas un varēšanas, jo Latvijas izlase jau no pirmās minūtes uzspieda savu tempu, viņi laikus guva vārtus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!