Pārmest Krievijas politiskajai opozīcijai, kāpēc tā nav gāzusi valsts asiņaino līderi Vladimiru Putinu, ir muļķīgi un negodīgi, intervijā žurnālistei Olgai Dragiļevai raidījumā "Kāpēc" pauda Krievijas ieslodzītā opozīcijas līdera Aleksandra Navaļnija komandas vadītājs Leonīds Volkovs.

“Kāpēc Putins vēl ir Kremlī? Jo Putins ir totalitārs diktators ar bezgalīgiem resursiem. Kāpēc neizdevās tiem, tiem un šiem? Diemžēl mūsu planētā ir bijis milzīgs daudzums tamlīdzīgu diktatūru, un ļoti nelielu daļu no tām ir izdevies gāzt ar kādiem iekšējiem protestiem. Parasti šāda veida diktatūras pazūd ārējo faktoru vai bioloģisku faktoru dēļ, proti, līdz ar diktatora nāvi,” atgādina Volkovs.

Viņš arī atgādina, ka visus šos gadus, kamēr Putins ir pie varas, Rietumvalstis viņu ir uztvērušas kā leģitīmu partneri un pat pēc Krimas okupācijas 2014. gadā “spieda roku, apskāvās, pirka naftu, gāzi, palielināja savu atkarību, sūtīja viņam naudu, ieročus, visu ko, bet jūs nāciet, gāziet viņu kailām rokām.”

Viedokli, ka Krievijas iedzīvotāji paši vainīgi, ka nav gāzuši Putinu, Volkovs uzskata par “smieklīgu, naivu, muļķīgu un kaitīgu”.

“Krievijas iedzīvotāji ir upuri. Putins viņus gadiem varoja, arestēja, sēdināja cietumos, visu atņēma, noveda līdz nabadzībai, eksportēja no valsts 50 - 60 miljardus dolāru gadā, kas nozagti Krievijas iedzīvotājiem, tā izraisot to, ka jebkurā Krievijas pilsētā, izņemot Maskavu, dzīves līmenis ir krietni zemāks par kaut vai Baltijas valstīm, un Krievijas iedzīvotāji bija nolemti smagai cīņai par izdzīvošanu. Bet pēc tam, kā bieži gadās ar pašmāju pāridarītājiem, viņš pievērsās arī kaimiņiem. Savukārt tie, kurus viņš gadiem ilgi sita, pazemoja un aplaupīja, kā izrādās, vēl ir vainīgi par viņa rīcību. Es tam nevaru piekrist.”

Pilnu raidījuma ierakstu, kurā Volkovs pauž viedokli par sankcijām, Krimas okupāciju un Putina stratēģiju Ukrainā, skatieties šeit.

Visas raidījuma "Kāpēc" epizodes klausāmas arī Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!