Kopš 20. janvāra Valmieras teātris, kurš būvdarbu nedienu dēļ jau ilgstoši nevar pilnvērtīgi darboties, pagaidu mājvietu radis topošajā laikmetīgās mākslas telpā "Kurtuve". Tā atklāta ar pirmizrādi iestudējumam "Vārds" un tur teātris "dzīvos" vismaz līdz nākamā gada rudenim. Kā, spītējot nedienām, teātrim izdevies aizvadīt vienu no veiksmīgākajām sezonām, un ko nozīmē kultūras centra veidošana ārpus Rīgas – par to Monika Cālīte pulksten 16 raidījumā "KultūrKlubs" runā ar Valmieras teātra direktori Evitu Ašeradenu un aktrisi Ievu Esteri Barkāni.

Jau vēstīts, ka VAS "Valsts nekustamie īpašumi" iepriekš apturēja Valmieras teātra vēsturiskās ēkas Lāčplēša ielā 4 pārbūves darbus un 2022. gada novembrī noslēdza līgumu par 1,75 miljoniem eiro ar būvuzņēmumu SIA "Aimasa" par neatliekamajiem būvdarbiem, kas nepieciešami ēkas nesošo konstrukciju mehāniskās stiprības un stabilitātes nodrošināšanai.

Par spīti grūtībām ar ēkas remontu, teātris ražo arvien jaunas, veiksmīgas izrādes - 20. janvārī "Kurtuvē" tika sagaidīta Reiņa Suhanova iestudējuma "Vārds" pirmizrāde, bet 25. februārī pirmizrādi piedzīvos Jūdžina O'Nīla lugas "Sēras piestāv Elektrai" iestudējums Ineses Mičules režijā.

2022. gada Spēlmaņu naktī Valmieras teātris no teātriem saņēmis lielāko nomināciju skaitu, kā arī balvu par Gada mazās formas izrādi. Gada jaunā skatuves mākslinieka titulu izcīnīja Barkāne.

"KultūrKlubs" ir "Delfi TV" raidījums, kura epizodes publicējam katru nedēļu piektdienās pulksten 16. Raidījumā Monika kopā ar Latvijas sabiedrībā iemīļotām kultūras personībām runā par interesanto un aktuālo kultūras, popkultūras un izklaides pasaulē.

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!