"Daži cilvēki neredz akordeonā klasisko instrumentu, un dažreiz man tas viņiem ir jāpierāda. Tomēr es varu aiziet uz naktsklubu un nospēlēt tur, un pēc tam aiziet uz Vigmorholu, kas ir viena no pazīstamākajām klasiskās mūzikas zālēm, un nospēlēt Bahu," tā raidījumā "KultūrKlubs" par sava instrumenta priekšrocībām izteicās pasaulslavenā akordeoniste Ksenija Sidorova. Pēc ilgstoša perioda ārzemēs viņa pārcēlusies uz dzīvi Latvijā un jau nākamnedēļ Liepājā gaidāms Sidorovas koncerts.

"Akordeonā man patīk daudzpusība – tas var būt gan instruments folkmūzikā, gan modernajā, gan baroka mūzikā. Tas ir tik daudzkrāsains, ka robežu nav," stāstīja akordeoniste. Viņa arī atklāja, ka visos koncertos spēlē uz viena un tā paša mūzikas instrumenta, par spīti svaram, vadājot to līdzi sev pa pasauli. "Neskatoties uz akordeona svaru, es mīlu, ka varu ar to pārvietoties, piemēram, ne tā kā pianistiem, kuriem jāpielāgojas jaunām klavierēm. Neliels mīnuss ir, ka tas sver ap 20 kilogramus. Tagad ar gadiem arī jūtu – ai, kaut kas ir noticis, akordeons paliek smagāks," jokoja mūziķe.

Raidījumā Sidorova arī skaidroja, kā viņas daiļradi ietekmējis ģimenes pieaugums un pārvākšanās atpakaļ uz dzīvi Latvijā. Viņa atklāja, ka dzimtenē atgriezusies, jo vīrs Hosē Arizaga pandēmijas laikā iemīlējies Latvijas dabā. Sidorova arī ieskicēja savas radošās darbības drīzākos jaunumus – gaidāms jauns albums un koncerti Latvjā arī pēc nākamnedēļas uzstāšanās Liepājā.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Koncerts Liepājā Sidorovai būs pirmā uzstāšanās Latvijā pēc ilgāka laika. Tas būšot jaunās porgrammas pirmatskaņojums.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!