Konkurences padome (KP) par aizliegtu vienošanos reģionālās nozīmes pasažieru pārvadājumos piemērojusi naudas sodu kopumā 1,975 miljonu eiro apmērā trim reģionālajiem pasažieru pārvadātājiem - AS "Liepājas autobusu parks" (LAP), AS "Nordeka" un SIA "Latvijas sabiedriskais autobuss". Par iespējamo rīcību šajā situācija un to, kā nepieļaut pārkāpumus nākotnē, žurnāliste Alina Lastovska 25. janvārī iztaujāja satiksmes ministru Jāni Vitenbergu (NA). Raidījumā piedalījās arī "Delfi Bizness" galvenā redaktore Aija Krūtaine.

Vitenbergs jau iepriekš Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja, ka jāvērtē iespēja pārtraukt līgumus ar trim kartelī iesaistītajiem pasažieru pārvadātājiem ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutos. Arī opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas deputāti aicina parlamentu lemt par karteļa izbeigšanu reģionālās nozīmes pasažieru pārvadājumos, uzdodot valdībai organizēt jaunu iepirkumu šajā jomā.

Tikmēr LAP neatzīst KP lēmumu par aizliegto vienošanos, un pēc padziļinātas iepazīšanās ar to lems par konkrētu tiesību aizsardzības līdzekļu izmantošanu, lai aizsargātu savas tiesiskās intereses, aģentūrai LETA norādīja LAP valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns. Līdzīgi "Nordeka" KP lēmumu par aizliegtu vienošanos uzskata par "kļūdainu" un plāno to pārsūdzēt, aģentūrai LETA norādīja "Nordeka" valdē.

Raidījumā satiksmes ministru iztaujājām arī par "Rail Baltica" īstenošanu, ostu reformas termiņiem, satiksmes nozares budžetu, kā arī citām satiksmes jomas un politikas aktualitātēm.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!