Otrdien, 15. novembrī, noslēdzas likumā noteiktais padomju termiņš padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu demontēšanai Latvijas teritorijā. Vai pieminekļu nojaukšana ritējusi gludi un vai šis process būtu jāturpina – par to raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns sarunājās ar Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes Kultūras priekšmetu aprites daļas vadītāju Jāni Asari un Okupācijas muzeja direktori Solvitu Vību.

Kopumā Ministru kabineta apstiprinātajā sarakstā, kas izveidots jūlija vidū, uzskaitīti 69 nojaucami pieminekļi. Pašvaldību sniegtā informācija liecina, ka visas arī pakļāvušās likumam un šie pieminekļi ir aizvākti. Pēc pašvaldību iniciatīvas un lēmuma papildus jau minētajiem nojaukts vēl 51 līdzīgs objekts, turklāt sagaidāms, ka šis process turpināsies arī pēc 15. novembra.

Kāds liktenis piemeklē pieminekļu pārpalikumus, vai tiem ir kāda vērtība un vai ar noteikto objektu demontāžu atbrīvošanās no padomju režīmu slavinošiem artefaktiem uzskatāma par noslēgušos – skatieties raidījumā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!