Salīdzinot šī un pagājušā gada augustu elektroenerģijas biržas cena ir divkāršojusies, bet dabasgāzes - palielinājusies vairāk nekā seškārt. Valdība pagājušonedēļ jau sprieda par iespējamo rīcību, kā no cenu kāpuma pasargāt mazturīgos. 8. oktobrī pulksten 12 raidījumā "Spried ar Delfi" Andris Auzāns par globālajām tendencēm un to ietekmi uz Latvijas iedzīvotājiem runāja ar "Latvenergo" valdes locekli Uldi Mucinieku un "Virši-A" biznesa attīstības direktoru Jāni Betheru.

Straujš dabasgāzes un elektroenerģijas cenu kāpums novērots visā Eiropas Savienībā, bet biržas "Nord Pool" Latvijas tirdzniecības apgabalā apkopotā statistika.

Biržas "Nord Pool" statistika liecina, ka augustā Latvijas tirdzniecības apgabalā vidējā biržas cena bija 87,32 eiro par megavatstundu, kas ir divas reizes vairāk nekā pērn šajā periodā. Savukārt "Gaspool" biržā dabasgāzes cena šā gada augustā sasniedza 35,69 eiro par megavatstundu, kas ir 6,6 reizes vairāk nekā šajā periodā 2020. gadā.

Ministrijām ir uzdots divu mēnešu laikā sagatavot redzējumu, kā identificēt tos, kam nepieciešama palīdzība energoresursu cenu kāpuma dēļ, un kādu atbalstu viņiem sniegt.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!