Lai gan Krievija atvilkusi savu karaspēku no teritorijām Ukrainas ziemeļos, turpmāko divu nedēļu laikā gaidāmas smagas kaujas valsts austrumu daļā, Donbasā, kas noteiks kara nākamās fāzes likteni. Kādas izmaiņas gaidāmas Krievijas rīcībā un mērķos – par to pirmdien, 11. aprīlī, raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns sarunājās ar Nacionālo bruņoto spēku Bruņojuma kontroles dienesta priekšnieku, bijušo aizsardzības atašejs Ukrainā Ēriku Nagli un Latvijas Nacionālās Aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra direktoru Tomu Rostoku.

Nedēļas nogalē Krievijas karavīri atkārtoti veikuši triecienu Dnipro lidostai, nopostot to un tai blakus esošo infrastruktūru. Tāpat Ukrainas bruņoto spēku Ģenerālštābs ziņo, ka Krievijas karaspēks pastiprina uzbrukumus Izjumas pilsētas rajonā un mēģina pilnībā pārņemt savā kontrolē Mariupoli.

Daļēji bloķēta ir arī Harkivas pilsēta, kuru okupantu karaspēks turpina apšaudīt. Satelītattēli liecina, ka uz Harkivas pusi dodas 12 kilometru gara Krievijas militārās tehnikas kolonna.

Ukrainas amatpersonas vēsta, ka Krievija sagatavojusi 60 000 karavīru lielu grupējumu ofensīvai Ukrainas austrumos.

Tikmēr Rietumvalstis turpina Ukrainai piegādāt ieročus, taču precīzu informāciju, kad, kas un kādā apjomā tiek sūtīts, neatklāj, jo tā būtu ienaidniekam noderīga informācija.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!