Kā karš, Covid-19 un debesīs uzlekušās degvielas cenas ietekmē Latvijas aviācijas nozari? Kādi jauninājumi Rīgas lidostā iecerēti, izmantojot Eiropas Kohēzijas fonda līdzekļus, un vai šie projekti nav apdraudēti? Par to Andris Auzāns 13. jūnijā raidījumā "Spried ar Delfi" runā ar satiksmes ministru Tāli Linkaitu (Konservatīvie) un VAS "Latvijas Gaisa satiksme" (LGS) valdes priekšsēdētāju Dāvidu Tauriņu.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Eiropas Savienība aizliedza tās gaisa telpā ielidot Krievijas lidsabiedrību lidmašīnām. Krievija visai drīz spēra atbildes soli un aizliedza savā gaisa telpā ielidot Eiropas Savienības valstu aviokompānijām. Latvijā tas visvairāk skar LGS, kuras uzdevums ir vadīt lidojumus Latvijas gaisa telpā. LGS valdes priekšsēdētājs Dāvids Tauriņš intervijā aģentūrai LETA stāstījis, ka uzņēmuma ieņēmumi ir samazinājušies par aptuveni 50%, tādējādi apdraudot tās plānus būvēt lidostā jaunu gaisa satiksmes vadības torni.

Tikmēr Rīgas centrā arvien vairāk jūtami topošās Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" izbūves darbi, kuras atzaru plānots izbūvēt arī līdz lidostai "Rīga".

Par to, kādas izmaiņas jau tuvākajos gados sagaida cilvēkus, kuri izmanto aviopakalpojumus, raidījumā "Spried ar Delfi". Raidījuma jaunākās epizodes pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!