Sabiedrības satraukumu valsts svētku brīvdienu laikā izraidījuši notikumi Imantā, kur bija vērojama jauniešu masveida pulcēšanās un fiziskas sadursmes, kuras provocējusi 5. maijā notikusī kāda pusaudža piekaušana. Vai šis ir ārkārtas notikums vai mikrorajona dzīves ikdiena, kādi ir pusaudžu agresijas cēloņi, kas par šo situāciju ir atbildīgs, vai to iespējams izskaust, un vai tiešām "atgriežamies deviņdesmitajos", par to otrdien, 9. maijā pulksten 12.00 raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns izjautāja biedrības "Skalbes" direktoru Raivo Vilcānu un biedrības "Resiliences centrs" valdes locekli Kārli Mednieku.

Kā ziņots, svētdienas vakarā policija fiksējusi un saņēmusi informāciju no iedzīvotājiem par vairākām vietām Imantā, kur ir plānota vai jau notiekot jauniešu masveida pulcēšanās un fiziskas sadursmes.

Iepriekš fiksējot informāciju internetā, ka jaunieši plāno veikt savu "linča tiesu", likumsargi uzreiz reaģēja, veica preventīvas pārrunas un izklīdināja. Bet jau citā gadījumā, saņemot informāciju, ka Imantas mikrorajona parkā, iespējams, notiek masveida kautiņš, notikuma vietā nekavējoties ieradās Speciālo uzdevumu bataljons. Viena pilngadīga persona cietusi.

Līdzās kriminālprocesam par mazgadīgu zēnu izraisītu kautiņu Imantā pārbaudē tiks vētītas arī policijas rīcības, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Sociālajās vietnēs publicēts videoieraksts, kurā redzams, ka vairāki zēni, sitot un sperot, uzbrūk vienaudzim, savukārt vairāki jaunieši noskatās un filmē notiekošo. Nežēlīgā vienaudža piekaušana izraisījusi plašas diskusijas sabiedrībā un nosodījumu policijas darbam, apgalvojot, ka policija ilgstoši neieradās uz notikuma vietu.

"Skalbes" ir organizācija, kurā strādā gan algoti darbinieki, gan brīvprātīgie ar pieredzi un atbilstošām zināšanām, lai sniegtu profesionālu palīdzību, atbalstu un informāciju cilvēkiem, kuri nonākuši krīzes situācijā.

Biedrība "Resiliences centrs" kļuva aktīva 2019. gada nogalē, lai mērķtiecīgi attīstītu jaunas iniciatīvas, programmas un projektus, kas balstās uz resiliences (dzīvesspēka) pieeju.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!