Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītāja amatā jau nākamnedēļ varētu tikt apstiprināts tā ilggadējais darbinieks Egils Zviedris. Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) locekļi viņu jau vienbalsīgi atbalstījuši. Kā Zviedrim izdevies panākt politiķu uzticēšanos un ko sagaidām no Latvijas izlūkdienesta vadītāja – Alina Lastovska par to 14. janvārī raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar Saeimas NDK priekšsēdētāja biedri Inesi Lībiņu-Egneri (JV) un NDK locekli Valēriju Agešinu (Saskaņa).

Nacionālās drošības padome jau iepriekš vienojās SAB direktora amatam virzīt Zviedri, kurš līdz šim bijis biroja direktora vietnieks un Izlūkošanas pārvaldes priekšnieks. Zviedris valsts drošības iestādēs strādā kopš 1992. gada, un SAB – kopš 2000. gada. Patlaban viņš ir SAB direktora vietnieks.

Rīgas Tehniskajā universitātē Zviedris ieguvis inženierzinātņu bakalaura grādu būvniecībā, bet Biznesa augstskolā "Turība" – maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā.

Viņš strādājis Valdības apsardzes dienestā, Valsts Ekonomiskās suverenitātes aizsardzības departamentā (VESAD), Drošības policijā, 2000. gadā kļuvis par SAB Izlūkošanas pārvaldes sevišķi svarīgu lietu inspektoru, 2011. gadā – par SAB Izlūkošanas pārvaldes NVS nodaļas priekšnieku, bet kopš 2014. gada ir SAB direktora vietnieks un Izlūkošanas pārvaldes priekšnieks.

Novembrī 60 gadu vecumā mūžībā devās SAB direktors, bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!