Kāpēc neizodas sakārtot pasažieru pārvadājumu jomu valstī? Par rīcību saistībā ar pasažieru pārvadājumu konkursiem un to iznākumiem raidījumā “Spried ar Delfi” žurnālists Andris Auzāns sarunājās ar Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāju Kristiānu Godiņu un Latvijas Pašvaldību savienības padomnieku tautsaimniecības jautājumos Aino Salmiņu.

Cenšoties sakārtot pasažieru pārvadājumu jomu, 2019.gadā valsts nolēma tirgu koncentrēt, maršrutus apvienojot lielākās grupās jeb 16 lotēs un veicot izsoli par to apkalpošanu uz desmit gadiem.

Iepirkumu konkurss noritēja smagnēji un patlaban aptuveni trešdaļā no lotēm rezultāti vēl nav paziņoti. Vairākās lotēs radušās problēmas, piemēram, “Liepājas autobusu parkam” radušās grūtības izpildīt reisus Aizkraukles un Ogres lotēs; Pierīgā daļu tā apkalpotajiem reisiem pārņēmuši citi pārvadātāji. Autotransporta direkcija līdz šim uzņēmumam tikai piemērojusi 500 eiro sodu un atkārtoti draudējusi lauzt līgumu, tomēr tas nav noticis.

Arī Vidzemē ar iepirkumu nevedas kā plānots - konkursā uzvarēja “Nordeka”, kurai bija jāsāk strādāt no 1.jūlija, bet uzņēmums pavēstījis, ka nespēs izpildīt jaunās pasažieru pārvadājumu prasības, tāpēc tā vietā uz gadu pagarināts līgums ar CATA.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!