Vairākas partijas, kas iesaistījās jaunās valdības veidošanā, runā par līdzšinējo lēmumu pārskatīšanu, piemēram, Administratīvi teritoriālā reforma, veselības aprūpes finansējuma modelis – kas tālāk notiks ar šīm reformām? Un kāda ir "Attīstībai/Par" nākotne pēc tam, kad iekļūšanai 14. Saeimā šim spēkam pietrūka tikai daži simti balsu? Par to Alina Lastovska raidījumā "Spried ar Delfi" runā ar veselības ministru, līdzšinējo partijas "Kustība "Par!"" valdes priekšsēdētāju Danielu Pavļutu un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru, partijas "Latvijas attīstībai" valdes līdzpriekšsēdētāju Artūru Tomu Plešu.

Kaut jaunās valdības veidošanas sarunas vēl turpinās, jau izskanējusi virkne būtisku darbu, ko tā varētu darīt ļoti atšķirīgi no līdzšinējās. "Apvienotajā sarakstā" ietilpstošās Latvijas reģionu apvienības valdes priekšsēdētājs Edvards Smiltēns izteicies, ka "Administratīvi teritoriālajai reformai nepieciešams kļūdu labojums". Jau pirms vēlēšanām partiju apvienības "Jaunā Vienotība" līderi pauda apņemšanos kārtējo reizi reformēt veselības aprūpes finansēšanas modeli, ieviešot pacientu veselības apdrošināšanas sistēmu. Nupat publiskajā telpā parādījusies arī ideja veidot jaunu Vides un enerģētikas ministriju, pārdalot tai daļu no līdz šim Pleša vadītās ministrijas funkcijām.

Jau vēstīts, ka 14. Saeimas vēlēšanās "Attīstībai/Par" ieguva 4,97% balsu un parlamentā neiekļuva. Reaģējot uz to apvienībā ietilpstošās "Kustība "Par!"" valde paziņoja par atkāpšanos, kaut turpinās darbu līdz 3. decembrī plānotajam partijas kongresam. Tikmēr apvienības premjerministra amata kandidāts un "Latvijas attīstībai" biedrs Artis Pabriks paziņoja par aiziešanu no aktīvās politikas un intervijā "Latvijas Radio" vēlēšanu rezultātos vainoja "Kustība "Par!"" – vissliktākie rezultāti partijai bijuši vēlēšanu apgabalos, par kuriem atbildību uzņēmusies tā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!