"Mercedes-Benz" speciālā pasākumā Minhenē prezentējis jaunu mikroautobusu "V-Class", kas markas piedāvājumā aizstās līdzšinējo "Viano" modeli. Plašākai publikai jaunais V-klases modelis tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Autoražotājs V-klases mikroautobusu pozicionē kā spēkratu lielām ģimenēm vai pasažieru pārvadājumiem, kā arī plāno pārvilināt īpašniekus no R-klases modeļa, kā tirdzniecība zemā pieprasījuma dēļ Eiropā pērn tika pārtraukta.

Standarta variantā "Mercedes-Benz" V-klases salona konfigurācija paredzēta sešiem pasažieriem (2+2+2), tomēr būs pieejama arī astoņvietīgā versija (2+3+3) ar iespēju aizmugurējo sēdekli transformēt par gultu.

V-klases mikroautobuss būs pieejams ar standarta vai pagarināto riteņu garenbāzi (attiecīgi 3200 un 3430 mm), kā arī trīs virsbūves kopgaruma versijās – 4,9, 5,17 un 5,37 metru. Augstums jebkurā no modifikācijām būs vienāds – 1,88 metri.

Automobilim sākotnēji būs pieejams tikai un vienīgi 2,1 litra dīzeļa četrcilindru motors, kas tiek piedāvāts kādā no trim jaudas versijām – 136 ZS (330 Nm), 163 ZS (380 Nm) vai 190 ZS (440 Nm). Dzinējs tiks sajūgts ar septiņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Vēlāk V-klases modelim būs pieejams arī sešcilindru dīzeļmotors.

Vācijā V-klases mikroautobusu varēs pasūtināt jau no marta, bet pie klientiem pirmie automobiļi nonāks maijā. Automobiļa cena ir no 42 900 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!